Demanen vuit anys de presó per a Sandro Rosell al Brasil

  • Es formalitza la denúncia pel cas del partit Brasil - Portugal, que va poder enriquir il·legalment el president del Barça

VilaWeb
Redacció
13.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sandro Rosell ha estat acusat formalment al Brasil d’haver-se beneficiat il·legalment d’un contracte sense licitació i d’haver fet ús de documentació falsa per organitzar un partit de la selecció brasilera. Rosell va cobrar nou milions de reals en recursos públics i ara li demanen vuit anys de presó. L’advocat de Rosell, Antenor Madruga, ha dit a la Folha de São Paulo que la denúncia era ‘una vergonya‘.

El cas és sabut de fa mesos, però fins ahir no es va fer públic –també per un article de la Folha– que el mes passat el ministeri públic de Brasília havia presentat una denúncia oficial als tribunals.

L’empresa de Rosell, Ailanto Marketing, va rebre nou milions de reals –uns 4 milions d’euros– per haver organitzat un partit amistós el 2008 entre les seleccions de futbol brasilera i portuguesa amb què es reinaugurava l’estadi de Brasília, Bezerrao. En aquell temps, el governador del districte federal era José Roberto Arruda, destituït i empresonat per corrupció.

Després de detectar indicis de sobrefacturació i desviament de diners públics en l’organització del partit, el 2010 la policia civil de Brasília va començar una investigació que ara continua als tribunals de justícia del districte federal.

En tot moment, l’ex-president del futbol brasiler, Ricardo Teixeira, va negar tota vinculació amb Ailanto i va dir que no podia oferir documentació sobre els fets investigats perquè l’organització del partit era responsabilitat de l’empresa. Segons la Folha de São Paulo, Ailanto va ser contractada pel govern de Brasília sense licitació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any