El parlament incorpora el PSC al dret de decidir

  • Aprova avui una resolució que reclama una via pactada amb Espanya · La moció tindrà el suport de 104 diputats (CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA)

VilaWeb
Redacció
13.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya aprovarà avui la proposta de resolució presentada pel PSC relativa al dret de decidir, molt similar a la de CiU que el congrés espanyol va rebutjar en el debat de política general. Aquella moció, que va originar el primer trencament de la disciplina de vot del PSOE, reclamava d’exercir el dret de decidir com a resultat del diàleg amb el govern espanyol. CiU, ERC i ICV-EUiA no hi han presentat cap esmena i votaran a favor de la proposta. La CUP s’abstindrà. Com ja van fer en la declaració de sobirania, els diputats del PP i de Ciutadans votaran contra el dret de decidir.

L’abstenció de la CUP farà que la proposta tingui el suport de 104 diputats i no de 107 dels 135 de la cambra. La resolució insta el govern de la Generalitat a ‘iniciar un diàleg amb el govern de l’estat, per tal de possibilitar la celebració d’una consulta a la ciutadania catalana per decidir sobre el seu futur’.

El debat començarà amb la presentació de la proposta per part d’un diputat del PSC i, tot seguit, hi intervindran la resta de grups, començant pels que hi hagin presentat esmenes. El grup proposant, el PSC, podrà acceptar-ne o transaccionar-ne, o no fer-ho i sotmetre a votació el text tal com l’ha presentat.

La sessió d’avui començarà a les deu del matí amb les preguntes dels grups als consellers, primer, i al president de la Generalitat, després. El ple també elegirà tres membres del Consell de Garanties Estatutàries i designarà els diputats que hauran de defensar al congrés espanyol la proposició de llei del fons per a l’homogeneïtzació, el rescat selectiu i la subvenció de peatges. Finalment, se substanciaran set interpel·lacions i es debatran i votaran sis mocions.

 

Més informació: La CUP s’abstindrà en la nova resolució sobre el dret de decidir

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any