Alcoi llueix i s’enorgulleix d’Ovidi Montllor

  • L'ajuntament inaugura aquest vespre el passeig Ovidi Montllor i una escultura d'Antoni Miró

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Montserrat Serra
09.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant anys, el cantant Ovidi Montllor havia estat foragitat d’Alcoi, ciutat on va néixer fa setanta-un any. És clar, foren els anys en què l’ajuntament era dominat del Partit Popular. Però, en la darrera legislatura, es va aconseguir un pacte dels partits d’esquerres per reconèixer-lo com un dels personatges que havia portat més lluny el nom d’Alcoi. L’acord fou entre PSOE, IU i Bloc; tot i que avui el Bloc ja no en forma part, continua donant-hi suport. Per això, aquest vespre li faran un acte de reconeixement i homenatge: el passeig del Viaducte rebrà el nom d’Ovidi Montllor i, molt a prop de la casa on va néixer, Antoni Miró hi ha bastit una escultura, que duu per títol ‘Faré vacances’. Fa cinc metres, és figurativa i va ser creada a partir d’una de les fotografies més conegudes del cantant.

Antoni Miró explica: ‘És un acte que s’ha anat retardant, perquè s’havia de fer l’any passat amb motiu del setantè aniversari del naixement de l’Ovidi. Però finalment es fa i és un homenatge merescut després d’aquests anys d’ignomínia. Per a l’escultura, he triat una de les imatges més representatives de l’Ovidi. Aquesta fotografia, que em sembla que va fer Pilar Aymerich quan ell rondava els quaranta anys, l’he pintada moltes vegades i de moltes maneres, mides i colors diferents. Trobo que és la imatge que més el caracteritza, la que es troba en la ment de tots. I això és el que cal.’

Antoni Miró fou molt bon amic d’Ovidi Montllor. Va vetllar per l’arxiu, va impulsar el Centre Ovidi Montllor i el va mantenir viu en el seu imaginari pictòric durant aquests anys de menyspreu i arraconament. L’escultura que ha creat fa cinc metres d’alçada i es troba a sobre d’un antic brollador que li fa de peanya. Miró considera que l’emplaçament de la peça és molt bo perquè al davant hi ha el pont de Canalejas, des d’on l’escultura es pot veure perfectament.

Isabel-Clara Simó, medalla d’or de la ciutat

Enguany també s’escau el setantè aniversari de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó. Per això, el 27 d’abril, passades les festes de Moros i Cristians, li faran un acte d’homenatge, en què li lliuraran la Medalla d’Or de la ciutat i la nomenaran filla predilecta.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem