Joan Miquel Oliver: “M’agradaria ser invisible”

  • Joan Miquel Oliver, compositor d'Antònia Font, ens torna a sorprendre, aquesta vegada amb 'Un quilo d’invisible', un llibre multimèdia que se’ns presenta acompanyat de les il·lustracions de Roger Padilla i en la seva versió digital, amb tres temes que Oliver ha compost i gravat especialment per a aquest llibre

VilaWeb
Redacció
07.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un quilo d’invisible és estrictament una obra dramàtica, escrita amb totes les acotacions i el tempo necessari perquè pugui ser representada. Una obra de teatre construïda amb un plantejament propi d’una sitcom, i amb una presentació que flirteja amb la novel·la gràfica,  perquè Oliver va tenir la pensada d’involucrar un col·lega dibuixant, Roger Padilla, integrant del grup Manel, perquè li il·lustrés el llibre. 

“El text dramàtic és només una eina per fer una posada en escena”, diu Oliver. “El teatre llegit no té cap gràcia. Et posen a les mans un llibre de Guimerà d’aquests que llegíem de sa MOLC i te fas un lío. Jo he intentat que la lectura fos més completa”. Oliver està molt content de la feina que hi ha fet Padilla. “En Roger ha tingut llibertat total per il·lustrar-ho al seu gust. Amb en Roger ens coneixem i m’agraden molt els seus dibuixos. És molt intel·ligent, i estava segur que faria una cosa complementària al text, i així ha estat. No ha dibuixat el que ja estava escrit sinó que dóna a entendre el background de la història”. Un quilo d’invisible conté tres escenes de ballet en moments claus de l’obra, i Oliver ha compost tres temes purament instrumentals, molt delicats, que podran escoltar tots aquells lectors que es comprin l’edició digital del llibre, prevista per Sant Jordi.

Llegiu l’article sencer, aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any