Núria Cadenes és escollida nova presidenta de Solidaritat

  • Uriel Bertran seguirà de secretari general i Alfons López Tena, que continuarà a l'executiva, fa un pas enrere en la nova etapa del partit

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.01.2013 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora i periodista Núria Cadenes ha estat escollida avui presidenta de Solidaritat Catalana per a la Independència (SI) amb 375 vots a favor. El segon congrés de la formació, celebrat al teatre el Sucre de Vic, ha definit els 9 membres de la nova executiva que serà liderada per Cadenes -única candidata a la presidència- i per Uriel Bertran, que repeteix com a secretari general gràcies als 267 vots que ha aconseguit enfront del 144 del seu rival al càrrec, Jaume Jaume.

De la seva banda, Alfons López Tena seguirà a l’executiva, tot i que el candidat de la formació a la presidència de la Generalitat fa un pas enrere i deixarà de ser portaveu per centrar-se en el seguiment del procés d’autodeterminació.

‘Nosaltres vam néixer per tirar endavant el procés cap a la independència i això és el que continuarem fent’, ha explicat la proclamada presidenta de Solidaritat en substitució d’Antoni Strubell, que va decidir no optar a la reelecció. Cadenes, però, ha destacat la tasca d’Strubell els darrers dos anys al capdavant del partit i la de la resta de l’executiva, alguns dels quals repeteixen, com Uriel Bertran, Alfons López Tena i Roger San Millan.

Cadenes ha explicat a l’ACN que la renovació forçosa del partit -després del fort cop de les passades eleccions al parlament- no es pot valorar en termes de renovació o continuïtat, sinó que les persones que treballaran al capdavant de la formació continuaran fent-ho per apropar Catalunya a l’objectiu final de la independència.

La nova presidenta de SI ha definit les cinc grans prioritats de cara als propers anys. Ella les anomena les cinc ‘D’s’ i inclouen la Declaració de la Independència per part del Parlament; la defensa dels drets socials; la democràcia real com a fórmula de regeneració democràtica; el desenvolupament territorial del país; i la defensa de la realitat nacional de Catalunya, en especial de la seva llengua i cultura pròpia.

Fora del parlament, les prioritats són ara la feina als municipis on tenen una cinquantena de regidors i un batlle (Gallifa) i la presència al carrer. De fet, la nova presidenta ha explicat que, de moment, no s’han plantejat si tornaran a presentar-se a les eleccions al parlament.

Més de 500 adherits dels 2.500 que té Solidaritat Catalana per la Independència han participat en el congrés que s’ha fet aquest dissabte a l’auditori de El Sucre a Vic.

Després de les votacions, l’executiva de la formació queda de la següent manera:

Presidència: Núria Cadenes (375 vots)

Secretaria General: Uriel Bertran (267 vots)

Secretaria d’Organització i Finances: Roger San Millan (378 vots)

Secretaria de Política Institucional: Alfons López Tena (369 vots)

Secretaria de Polítiques Sectorials: Bruno Díaz (380 vots)

Secretaria d’Estudis i Programes: Núria Coral (324 vots)

Secretaria de Temes Internacionals: Conxita Bosch (350 vots)

Secretaria de Formació: Jordi Anento (319 vots)

Secretaria de Política Municipal: Iban Lapeira (397 vots)

 

Entrevista amb Núria Cadenes: ‘El projecte de Solidaritat és garantir i accelerar el procés independentista’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem