ACPV veu possible el retorn de TV3 al País Valencià

  • Ho ha explicat el coordinador de l'entitat, Toni Gisbert, a Catalunya Ràdio

VilaWeb
Redacció
09.12.2012 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘TV3 es veurà segur al País Valencià’. Així ha anunciat el coordinador d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, la tornada de les emissions del canal públic de Catalunya. ‘És qüestió de temps’, ha dit, quan es compleixen cinc anys que va començar l’ofensiva del Consell contra l’emissió de TV3 al País Valencià.

Gisbert ha explicat que preparen un paquet de mesures amb partits i institucions valencianes, catalanes, espanyoles i europees per desencallar la situació actual. Entén que el retorn de TV3 és inexorable, i afegeix que desconeix ara si serà a través de repetidors tancats o de la xarxa institucional de Canal 9.

Per Gisbert, la situació política inestable del País Valencià juga a favor del retorn de TV3. Situa la clau del retorn en un canvi de majoria política que es pot produir aviat. ‘Les enquestes dibuixen per primera vegada una davallada del PP’, diu Gisbert, que apunta a unes possibles eleccions avançades.

Les declaracions arriben quan es compleixen cinc anys de l’inici de l’ofensiva contra TV3 al País Valencià -amb l’apagada dels repetiros de Carrasquet (Alacant), Ribera Alta, la Cosetra, la serra Perenxisa i Morella-. Finalment, TV3 es va deixar de veure el febrer del 2011. Gisbert ha recordat que el govern popular del País Valencià “no ha volgut signar cap acord de reciprocitat”.

Tot aquest procés ha comportat multes per emissions il·legals a Acció Cultural per valor de 900.000 euros, dels quals ja se n’han pagat 500.000. L’entitat, però, espera la decisió del Tribunal Superior de Justícia que les podria anul·lar, cosa que facilitaria la reobertura dels repetidors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any