La unitat a qui s’atribueix l’informe policíac publicat per el Mundo no el pot validar

  • La Generalitat demana al ministre de l'Interior espanyol que es disculpi per la seva actuació en el cas de l'informe 'fantasma'

VilaWeb
Redacció
05.12.2012 - 17:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia espanyola, Manuel Vázquez, ha assegurat que el suposat esborrany policíac sobre el cas Palau que va publicar ‘El Mundo’ i que parlava de suposats comptes corrents a Suïssa d’Artur Mas, Jordi Pujol i Felip Puig no ha estat elaborat per funcionaris de la unitat. El magistrat que investiga l’espoli del Palau li va demanar a Vázquez que validés l’informe, que no anava signat ni datat.

El comissari ha remès un ofici al jutjat en el que informava textualment que ‘el citat informe no ha estat elaborat per la UDEF ni per cap dels funcionaris que l’integren. Per tant, el citat informe no pot ser validat’.

Un cop rebut aquest ofici, el magistrat Josep Maria Pijuan ha demanat a la UDEF que se l’informi del resultat de la investigació interna oberta.

Homs sospita que hi ha hagut ‘una intencionalitat clarament política d’afectar el procés electoral’

El portaveu del govern en funcions, Francesc Homs, ha demanat al ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, que es disculpi després de constatar que el document que vinculava dirigents de CiU amb una suposada trama de corrupció citat per el Mundo és ‘un informe fantasma’. Homs també ha acusat el govern espanyol d’actuar de manera ‘maldestre’ i sospita que hi ha hagut ‘una intencionalitat clarament política d’afectar el procés electoral que es va celebrar el 25 de novembre’.

Francesc Homs ha assegurat que els agradaria que hi haguessin ‘unes disculpes públiques per part del ministre de l’Interior’. El motiu és que, al seu parer, Jorge Fernández Díaz ha demostrat ‘la seva incapacitat davant d’aquest cas’.

El portaveu del govern ha qualificat de ‘bastant descoratjador’ el fet que ‘ara se sàpiga que tot això era simplement inexistent’. Alhora, Homs ha afirmat que ‘un té la sensació que (el govern espanyol) ha actuat expressament d’aquesta manera per mirar d’afectar el resultat de les eleccions del dia 25 de novembre’.

 

Més informació: Encausats dos periodistes d’El Mundo per calúmnies a Artur Mas

La Fiscalia investiga El Mundo per les filtracions contra Mas

L’informe: sense nom, ni data, ni ordre del jutge ni el nom d’Artur Mas

La unitat a qui s’atribueix l’informe policíac publicat per el Mundo en nega l’existència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any