Manuel Bustos queda imputat per diversos delictes contra l’administració pública

  • Després de sis hores declarant davant del jutge, l'encara alcalde Manuel Bustos va expressar estar molt tranquil afirmant que 'ni jo ni el seu equip municipal no hem participat en cap trama de corrupció ni en el cobrament de cap comissió'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.12.2012 - 13:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mig miler de persones van manifestar-se ahir contra la corrupció. La concentració convocada a les 18h a l’Ajuntament va esdevenir manifestació i va arribar als Jutjats on s’havien d’efectuar les declaracions. Manuel Bustos va respondre les preguntes del fiscal anticorrupció Fernando Bermejo en relació, sobretot, a les adjudicacions de serveis i concessions d’obres públiques i segueix imputat per diversos delictes contra l’administració pública i per omissió del deure de perseguir delictes.

La trama de corrupció que es va fer pública dimarts passat, respon a una llarga investigació que va iniciar-se l’any 2010. La implicació en aquesta trama de diverses empreses, polítics i funcionaris teixeix un entramat que ja apunten serà difícil de resoldre i que implicarà una investigació llarga i feixuga.

En un cap de setmana frenètic, han estat constants les entrades i sortides als Jutjats dels diversos imputats en el cas Mercuri. La majoria de les declaracions s’han produït amb servers retards horaris donades les llargues compareixences davant el jutge. Al llarg del cap de setmana han declarat més d’una vintena d’imputats, entre els quals destaquen: l’Alcalde de Sabadell, Manuel Bustos; el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Manau;  l’Alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez;  el cap de la policia local de Sabadell, Josep Miquel Duran; la cap de ganivet de l’Ajuntament de Sabadell i dona de Bustos, Montserrat Costa; el regidor d’Espai Públic de Sabadell, Francisco Bustos; el regidor de Sostenibilitat, Ricard Estrada; el vicepresident segon de la companyia d’aigües de Sabadell, Lluís Pascual; i els gestors de la Funerària Torra, els quals van admetre davant el jutge les pressions rebudes per part de l’exregidor del PP Jordi Soriano, d’encarregar a una empresa concreta unes obres del cementiri. Soriano va declarar divendres juntament amb els altres onze detinguts, a l’exregidor del PP se l’imputen els delictes de suborn i contra l’administració pública. Malgrat tot, el jutge va decretar llibertat provisional  per a tots els detinguts i a només cinc d’ells –entre els quals hi ha Jordi Sorioano- se’ls aplicaran mesures cautelars -comparèixer als Jutjats cada quinze dies-.  

Pressió social contra la corrupció

Ahir a les 18h de la tarda, mig miler de persones van concentrar-se davant l’Ajuntament de Sabadell i van recórrer els carrers de Sabadell fins arribar als Jutjats on Manuel Bustos havia de declarar. L’Entesa per Sabadell, el Moviment Popular de Sabadell i la CUP local van ser els convocants de la mobilització però molts altres col·lectius i persones de Sabadellja s’han adherit al manifest publicat en una nova web. ‘Sabadell contra la corrupció’ aglutina les diferents informacions i convocatòries per a ‘generar un front comú i organitzat’ que canalitzi l’indignació i l’oposció de la ciutadania a ‘la mala gestió d’aquest govern municipal’. Col·lectius, sindicats i formacions polítiques com les C.A.V (Candidatures Alternatives del Vallès)  o la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi ja s’han adherit a la iniciativa.

La manifestació va transcórrer amb total normalitat i va deixar clara l’exigència per part de la ciutadania d’establir mesures que garanteixin la transparència i el control popular de les finances públiques.  

Avui continuen declarant diversos imputats

Avui declararan als jutjats  Marisol Roig, germana de l’ex-regidora del PP Sandra Roig i cap de premsa de l’ex-regidor del PP Jordi Soriano. L’últim a declarar avui dilluns és Melquíades Garrido, oncle de Bustos i president del Gremi de Constructors, que està citat a les dues del migdia.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any