El PP tomba a les Corts Valencianes les esmenes a la totalitat del pressupost del govern de Fabra

  • L'oposició ha reclamat no bonificar els impostos de successions i donacions als grans patrimonis, moratòries sobre el deute públic o els interessos, entre més

VilaWeb
ACN
20.11.2012 - 17:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP a les Corts Valencianes ha tombat les esmenes a la totalitat presentades per l’oposició contra el pressupost de la Generalitat Valenciana per al 2013. L’oposició ha demanat entre altres qüestions no bonificar els impostos de successions i donacions als grans patrimonis, impostos per a la compra d’obres d’art i vehicles de luxe així com moratòries en el pagament dels interessos del deute públic. El pressupost consolidat del govern valencià per al 2013 se situa en 13.940 milions d’euros, un 9,08% menys que l’any anterior. El conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, l’ha defensat com el pressupost que compleix el ‘compromís d’austeritat’ sense reduir prestacions socials.

El portaveu d’afers econòmics del PP, Ricardo Costa, ha estat l’encarregat de defensar el vot favorable als pressupostos del govern valencià. Costa ha dit que són uns comptes públics “responsables, seriosos i honestos” i ha rebutjat l’esmena del PSPV-PSOE tot assenyalant que “Rajoy ha fet més per la Comunitat Valenciana en un any que Zapatero en vuit”.

El diputat ha remarcat els plans com el de pagament a proveïdors o el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i ha dit que els pressupostos valencians van en la línia de crear ocupació jove, el pla d’emprenendors i el pla conjunt d’ocupació dotat amb 99 milions entre ajuntaments, diputacions i govern valencià. Costa també ha dit que els pressupostos destinen més d’11.000 milions a sanitat, educació, ocupació i benestar social.

El portaveu adjunt del PSPV-PSOE, Francisco Toledo, de la seva banda ha dit que ja només perquè el conseller Vela va assegurar que per 2013 no és previst crear ocupació ja paga la pena retirar els pressupostos. Toledo ha dit que els comptes “són mostra de la incapacitat de Fabra per lluitar contra l’ocupació” i d’ “exigir a Rajoy un millor finançament”. Els socialistes han acusat Fabra de “no pintar res” en el PP estatal.

Esquerra Unida del País Valencià, de la seva banda, ha criticat les retallades del govern valencià en ensenyament i sanitat. La seva portaveu a les Corts Valencianes, Marga Sanz, ha augurat que els comptes públics “no es compliran” i ha acusat el ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, d’estar al darrere de la confecció dels mateixos.

La diputada de Compromís Mireia Mollà, de la seva banda, ha fet una crida a la “desobediència” en el pagament dels interessos del deute públic valencià. Mollà ha dit que cal una moratòria en el pagament del deute així com una auditoria del mateix. La representant de la coalició ha assenyalat que cal “rescatar persones i no bancs”.

Durant el torn de rèplica, el diputat popular, Vicente Betoret, li ha retret que la formació no faci el mateix als consistoris on governa.

Les esmenes a la totalitat presentades pels tres grups de l’oposició han estat finalment votades en contra pel PP, que ostenta la majoria absoluta a la cambra valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any