La pressió ciutadana obliga al president del parlament europeu a pronunciar-se sobre Vidal-Quadras

  • Diu que els valors de la Unió Europea són la llibertat d'expressió i el respecte al dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament · Ha rebut 40.000 cartes en tan sols tres dies

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 17:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, diu que no pot prendre mesures disciplinàries contra el vice-president Alejo Vidal-Quadras per les seves declaracions a favor d’una intervenció a Catalunya si fa un referèndum sobre la independència. En una nota inusual publicada al seu web, Shulz considera que seran els catalans els que castigaran Vidal-Quadras per les seves declaracions. I defensa que els valors fonamentals de la Unió Europea són la llibertat d’expressió i el respecte al dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament.

A més, Shulz reconeix haver rebut més de quaranta mil cartes sobre la qüestió des de divendres. Com que no pot respondre individualment a tots els remitents, publica la carta que ha enviat als eurodiputats que li han demanat que prengui decisions sobre Vidal-Quadras:

‘Honorables membres, estimats col·legues,

Gràcies per la vostra carta cridant la meva atenció per les recents declaracions fetes pel vice-president Alejo Vidal-Quadras.

Com sabeu, aquesta cambra està completament compromesa amb el principi de llibertat d’expressió, així com el respecte del dret de tots els ciutadans europeus de manifestar-se pacíficament.

En primer lloc, puc assegurar-los que les declaracions no van ser fetes per Vidal-Quadras en qualitat de vice-president del Parlament Europeu. Reflecteixen una opinió personal feta en un context polític nacional.

No obstant això, no em pertoca com a president del Parlament Europeu jutjar el contingut de les declaracions fetes per un membre ni prendre mesures disciplinàries. Pertoca als votants catalans valorar aquesta declaració.

Cordialment,

Martin Schulz’

 

Més informació: Carta de Vidal-Quadras als eurodiputats: ‘L’ofensiva separatista no és gens pacífica ni democràtica’

Valoració de l’eurodiputat Ramon Tremosa (CiU) de la resposta de Schulz

VÍDEO: Vidal Quadras exigeix a Rajoy l’ús de la coacció contra Catalunya

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem