Esquerra i Solidaritat es reuniran demà per a intentar fer una coalició independentista

  • A la trobada han estat convidats també Reagrupament i les CUP, que es mostren reticents a formar-ne part

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lloc de reunió és ara com ara el principal obstacle perquè dijous es pugui fer la reunió independentista sobre una possible candidatura per al 25 de novembre. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha convocat per carta els representants de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Reagrupament Independentista i Democràcia Catalana a reunir-se demà a la tarda a la seva seu, però probablement la reunió es farà finalment al Parlament.

Solidaritat ja ha confirmat que hi assistiria, però la CUP, Reagrupament i la formació de Joan Laporta encara no han dit res. Fonts de Reagrupament han comentat a VilaWeb que no han rebut la carta que els republicans asseguren haver enviat.

El secretari general de SI, Uriel Bertran, espera que ERC i els altres partits recullin el guant i s’avinguin a formar una gran coalició independentista, de manera que  es puguin unir ‘per abordar amb la màxima força’ les eleccions del 25 de novembre. Segons que ha dit, SI ‘ha estès la mà i ha estat generosa’ en les converses obertes amb els altres partits, proposant que Oriol Junqueras presidís una possible coalició.

Esquerra, que convoca la reunió, ha matisat que la carta no demana formalment la formació d’una coalició electoral independentista amb vista a les eleccions del 25-N, sinó una reunió per a abordar vies de col·laboració entre totes les formacions. 

Guia sobre una possible coalició independentista. Beneficis i perjudicis per a Esquerra, Solidaritat, CUP i Reagrupament d’una candidatura unitària amb vista a les eleccions del 25 de novembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any