Josep Penadés publica la seua primer novel·la

  • 'La llibertat en flames' és una faula que reivindica el respecte al nostre entorn

VilaWeb
Redacció
01.10.2012 - 01:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’albaidí Josep Penadés acaba de publicar la seua primera novel·la. ‘La llibertat en flames‘ és una faula per a joves i adults amb il·lustracions del també albaidí Vicent Soriano, en què els protagonistes són tant persones (sobretot un grup de xiquets) com animals (animals típics d’un bosc mediterrani).

La novel·la explica la història d’una vall amb dos pobles, Noseon i Somací. El primer, de gent indecisa, que es dedica a l’agricultura; el segon, de gent egoista, un poble industrial que vol créixer per damunt de les seues possibilitats físiques. Entremig hi ha el bosc Verd i els animals que hi viuen. La protagonista és Marieta Floreta, una xiqueta amb poders màgics, i un linx que han de convéncer l’alcalde de Somací perquè ature el PAI i la resta d’obres faraòniques que hi vol fer.

L’obra reflecteix les ‘dèries i els temes que em preocupen’, ha explicat l’autor a VilaWeb Ontinyent: la destrucció de la natura, la destrucció que ocasiona els incendis i la manca de prevenció, l’amor als animals, la immigració, l’egoisme, el consumisme, la pèrdua d’un ésser estimat…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any