Un miler de persones acaben a Poblet la Marxa de la Llibertat

  • Carme Forcadell (ANC): 'Hem de triar si volem passar a la història com la generació que ha assolit la independència o la que l'ha deixada perdre'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.09.2012 - 08:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un miler de persones van participar ahir a la tarda en l’acte organitzat per la secció local de l’ANC a la Conca de Barberà en homenatge als centenars de marxaires que, el 1976, i amb el lema ‘Poble català, posa’t a caminar’, van caminar quaranta mil quilòmetres pel Principat. Aleshores l’objectiu era accelerar el procés democràtic i reivindicar els drets nacionals dels catalans. Tot i l’ampli suport de la Marxa de la Llibertat, va ésser prohibida i va haver d’avançar amb molts problemes. Sobretot a Montblanc, on no es va poder recórrer el tram final fins a Poblet. Ahir, es van completar aquests deu quilòmetres que faltaven.

Els marxaires, convocats per l’ANC, van descobrir una placa en honor dels de 1976 abans de començar a caminar cap al monestir de Poblet, on es va fer l’acte central amb parlaments d’antics marxaires com el secretari d’immigració de CDC, Àngel Colom, i el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, a més  del coordinador de Conca per la Independència, Enric Mercadé, i la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell. 

‘L’acte d’avui ens ha de reforçar perquè l’Onze de Setembre mostrem a Europa que Catalunya serà un estat’, van assenyalar Colom i Oliveres. ‘Em pensava que mai no veuria la independència i ara estic convençut que sí’, va afegir Colom. Per la seva banda, Oliveres va assegurar que s’havia tret una espineta que tenia clavada feia trenta-sis anys completant el recorregut i va advocar per una ‘Catalunya lliure, solidària i republicana’.

Carme Forcadell, a Poblet, va insistir respecte a la manifestació de l’Onze de Setembre: ‘Qui hi vingui ha de tenir clar que se sumarà a una manifestació independentista, oberta a tothom.’ ‘Hem de triar si volem passar a la història com la generació que ha assolit la independència o com la que l’hem deixada perdre’, va reblar.


Opinió contundent:

Arcadi Oliveres: ‘Les circumstàncies actuals exigeixen la petició d’independència’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any