Els efectes de la crisi al País Valencià, a la BBC

  • Una periodista del programa Newsbeat és aquests dies a València · Relata la fallida financera del territori i la lluita dels joves valencians per trobar feina

VilaWeb
Redacció
23.08.2012 - 13:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El programa radiofònic Newsbeat de la cadena pública britànica BBC parla aquests dies de la greu crisi econòmica del nostre país; en concret, del País Valencià. En dos reportatges, la periodista Nomia Iqbal n’exposa, d’una banda, la crítica situació financera i, d’una altra, l’experiència d’uns quants joves valencians que cerquen feina.

En el primer dels reportatges, ‘Spanish state of Valencia split over public spending‘, Iqbal destaca la petició de rescat del govern valencià a l’espanyol i esmenta tot d’actuacions polèmiques, els anomenats ‘elefants blancs’, que la població percep que han portat a la situació actual. A més de la política de retallades, s’hi esmenta la despesa del Consell en projectes com la Ciutat de les Arts i les Ciències i l’aeroport de Castelló, o la paralització de les obres del Nou Mestalla, per manca de finançament.

En el segon, ‘Valencia’s young people struggle to find work in crisis‘, la periodista parteix de les enormes dades de desocupació juvenil per explicar com s’ho fan, alguns joves valencians, per a mirar de trobar feina. La majoria dels testimonis destaquen que han optat per l’autoocupació, en comptes de confiar en l’ajuda del govern. La BBC recorda, en aquest sentit, que el president valencià, Alberto Fabra, té l’objectiu de crear quinze mil llocs de feina, a través d’un pla d’ocupació juvenil.

Un dels entrevistats, el dissenyador gràfic Luis Bermúdez, hi diu: ‘El govern no fa res per nosaltres. Diuen que ens donaran diners per començar, però en realitat no és així. Crec que de vegades ens menteixen.’

Bermúdez, com la resta de joves consultats, considera que internet i les noves tecnologies són ‘la millor plataforma mundial per als joves ara’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any