Una onada de calor posa en alerta el país fins diumenge

  • La Generalitat de Catalunya tanca l'accés a vuit massissos fins diumenge per evitar incendis

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.08.2012 - 09:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Davant de la previsió que demà arribarà una onada de calor, s’ha activat l’alerta i les autoritats han pres algunes mesures. Les temperatures seran especialment altes a l’interior i el sud del Principat i al nord del País Valencià, com a mínim fins dissabte. S’han suspès les autoritzacions per activitats que puguin generar risc de foc de dijous a diumenge i la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de Catalunya ha tancat l’accés a vuit massissos. A les Illes les temperatures també seran altes però sembla que no superaran els quaranta graus com podria passar a les terres de l’Ebre. 

En concret, s’ha tancat l’accés a les Gavarres, el massís de Cadiretes, el de l’Albera, els Ports de Tortosa-Beseit, Tivissa-Vandellòs, la serra del Montsant, les muntanyes de Prades i la serra de Cardó-Boix.

El conseller Felip Puig alerta que l’onada de calor coincidirà amb els boscos més secs dels darrers trenta anys. Puig ha demanat que tothom procuri protegir-se del sol i la calor. 

Les comarques del Principat afectades pel nivell tres del pla Alfa per alt risc de foc són Alt Camp, Anoia, Bages, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Noguera, Osona, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Terra Alta i Vallès Oriental.

Tota la informació meteorològica, a la secció l’Oratge de VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any