Mil vuit cents lectors s’han fet membres de +VilaWeb quan fa un any del seu inici

  • Posem en marxa un nou model de subscripció adreçat a menors de 25 anys i un grup propi de Facebook per a mantenir el contacte directe amb la redacció en tot moment · A la tardor es convocarà l'Assemblea de Lectors de VilaWeb

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop de mil vuit cents lectors ja s’han fet membres de +VilaWeb, quan fa un any just del seu llançament. A través de les diverses modalitats de participació tots ells tenen accés a les tasques de creació del diari i participen en la seva creació, per exemple als blocs o amb el programa de VilaWeb TV Implicats. Els membres de +VilaWeb, que contribueixen al manteniment del diari amb quotes que van dels 60 als 500 euros anuals, seran convocats aquesta tardor a una Assemblea de Lectors per a conformar de forma oficial la comunitat.

Des d’avui, però, VilaWeb posa en marxa una nova campanya i els membres de +VilaWeb poden incrementar el seu contacte directe amb la redacció a través del nou grup de Facebook. Aquest grup se suma al correu diari on se’ls explica en quins temes treballa la redacció i des d’on poden participar en el procés de treball del diari.

També avui es posa en marxa una nova fórmula de subscripció per a estudiants menors de 25 anys per 15 euros a l’any.

Una nova etapa del diari

Amb la posada en marxa de +VilaWeb ara fa un any va començar una nova etapa del diari. Els lectors que formen part d’aquesta comunitat tenen al seu abast eines per a col·laborar amb la redacció i reben nous productes, entre els quals una revista mensual. Els lectors poden triar entre cinc modalitats de serveis personals i n’hi ha una per a empreses i associacions. 

Però més enllà dels serveis oferts, la iniciativa cerca reforçar la independència editorial del diari i el seu futur, tot generant una comunitat que se’n coresponsabilitza seguint models ja incipients en països com els Estats Units (Texas Tribune) i França (Rue89). Aquests casos i alguns de semblants han posat en relleu que el periodisme és un servei a la comunitat que el té de referència i que en aquest sentit la millor manera de garantir a llarg termini el creixement i l’expansió de projectes de referència és incorporant també els lectors a la sostenibilitat del diari. 

La innovació que representa el projecte de +VilaWeb li ha valgut l’atenció internacional en diversos fòrums com aquest de Maastricht. Al setembre +VilaWeb serà presentat al Congrès del World Editors Forum, a Kiiv, com una de les novetats més interessants en el terreny de les noves formes de relació amb els lectors, compartint taula amb iniciatives de The Guardian i Al Jazeera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any