04.06.2012 - 17:50
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha expressat avui el seu suport a la candidatura del complex Marina d’Or, a Orpesa (Plana Alta), per acollir el projecte Eurovegas. Fabra ha assenyalat a preguntes dels mitjans que ‘qualsevol capacitat d’il·lusió ha de ser molt ben rebuda per tots’ i ha valorat la proposta com ‘una gran oportunitat’ per al País Valencià i la demarcació de Castelló.
També ha expressat el seu suport a la candidatura Carlos Fabra en nom de la Cambra de Comerç de Castelló. Fabra ha dit que l’arribada d’Eurovegas a Marina d’Or marcaria un fet històric i que trencaria amb el deute històric que el govern espanyol té amb el País Valencià i, especialment, amb la província de Castelló.
La Generalitat Valenciana se suma a la pugna dels governs català i madrileny per a aconseguir el gran complex Eurovegas. El president de Marina d’Or, Jesús Ger, ha anunciat que el seu grup havia mantingut contactes amb els impulsors del projecte Eurovegas perquè s’instal·lés al complex residencial d’Orpesa (Plana Alta), però no ha volgut manifestar en quin estat es troben les converses.
Marina d’Or, el gran espai d’Orpesa, es proposa de captar, doncs, el megacomplex Eurovegas, pel qual el magnat nord-americà Sheldon Adelson ha promès una inversió de 26.000 milions d’euros. I aquesta proposta de Marina d’Or té el suport de la Generalitat, segons que ha dit la consellera Lola Johnson.
Marina d’Or té actualment cinc parcs temàtics: un d’infantil, un balneari, un centre mèdic i àrees esportives; hotels, botigues, cafeteries i restaurants. ‘Cal transformar-se, si volem avançar; per això, a més d’una política d’austeritat se n’ha d’aplicar una de creixement’, en paraules de Ger.
Però algunes veus de l’oposició ja han criticat l’empresa i el Consell. La diputada d’EUPV a les Corts, Marina Albiol, troba que tot plegat és una ‘sortida desesperada a la crisi’, perquè Eurovegas no és pas el model turístic de qualitat que cal cercar; ben a l’inrevés, ‘potenciarà fins i tot patologies socials, com ara la ludopatia’. També creu que no aportarà llocs de feina de qualitat ni estables i, per tant, és un model fracassat. Finalment, deplora que els poders públics abonin una iniciativa privada que convertirà la zona ‘en el prostíbul d’Europa’.
Enric Nomdedéu, portaveu del Bloc a l’Ajuntament de Castelló i a la Diputació, també s’hi oposa, i recorda que ‘Las Vegas i Nevada tenen el PIB més baix del país, la taxa de desocupació més alta i un dels índexs delictius més alts de tots els EUA’.
Finalment, Lluís Recoder, conseller de Territori del govern català, que també aspira a obtenir Eurovegas, ha manifestat que la proposta de Marina d’Or arribava tard.
Informació relacionada:
Enric Nomdedéu: Volíem ser Silicon Valley i ara ens volen convertir en Las Vegas
Xavier Montanyà: ‘Amb vostès… el gran Sheeeeldon Aaaaadelson!‘
SOS Delta es reactiva contra la instal·lació de l’Eurovegas al Baix Llobregat
Saviano avisa que l’Eurovegas faria de Catalunya ‘el centre de reciclatge mafiós d’Occident’