Presó preventiva per a dos dels cinc últims detinguts pels aldarulls de la vaga general

  • Tres detinguts més han quedat en llibertat amb carrecs · Ahir es van detenir quatre persones més acusades de participar en piquets i manifestacions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.05.2012 - 09:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lal jutge d’instrucció número 31 de Barcelona ha decretat presó preventiva sense fiança per a dos dels cinc detinguts pels mossos acusats d’haver participat en aldarulls de la vaga general del 29 de març i que van declarar ahir a la Ciutat de la Justícia. La jutge també ha decretat la llibertat sense fiança, amb càrrecs, per a tres detinguts més. La jutge aprecia ‘reiteració delictiva i risc de fugida’ en el cas dels dos empresonats, que ara passaran a disposició del jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona.

La defensa ha anunciat que recorrerà contra aquesta decisió al mateix jutjat d’instrucció o bé a l’Audiència Provincial, per demanar-ne la posada en llibertat, atès que els empresonats ‘no tenen recursos econòmics ni antecedents penals’.

Tots cinc van declarar ahir des de les cinc de la tarda a Barcelona, després de passar la nit a la comissaria de les Corts i haver negat la participació en els incidents de la vaga general. Alguns dels detinguts apareixien a la polèmica web d’Interior en què es demanava la gent que identifiqués sospitosos d’actes vandàlics durant la vaga general. La web, criticada per juristes i diversos col·lectius, va ser retirada dijous passat.

Aquests últims dies s’han fet concentracions de suport als detinguts a Barcelona, Girona i Reus.

Paral·lelament, durant tot ahir els mossos van detenir quatre persones més, acusades de participació en piquets i manifestacions el dia de la vaga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any