24.05.2012 - 14:23
‘Nosaltres tenim un problema: com sortir d’aquest estat que ens tenalla des d’aviat farà tres-cents anys’, diu el periodista Miquel Calçada en una entrevista publicada al butlletí electrònic de la Fundació Catdem, vinculada a CDC. Calçada, que parla sobre el seu nou càrrec de comissari dels actes de commemoració dels tres-cents anys del 1714, té clar que s’haurà de trencar la legalitat quan es tanqui la porta al pacte fiscal. ‘El que haurà de fer el Parlament de Catalunya és, basant-se en la seva sobirania, declarar la independència’.
Calçada afegeix: ‘Això haurà de ser ratificat després en referèndum pel poble de Catalunya. Els números parlamentaris van cap aquí. En una enquesta es va veure: hi ha una majoria de diputats que votarien per la independència de Catalunya, fins i tot diputats del PP. No hem de caure en el parany dels resultats electorals: és fals. S’ha de fer una pregunta concreta sobre la independència per a saber quants independentistes som o no som’.
També explica que li agradaria entrar en política, per ajudar a empènyer en el procés cap a la independència. Però no des d’una nova iniciativa política: ‘És hora que hi hagi concentració nacional per la independència. Si ens barallem entre nosaltres, malament! Fins ara tothom ha creat la seva capelleta i la seva plataforma. Jo vull que ens agrupem’. I propugna que hi hagi un ampli consens: ‘CDC, com a partit majoritari ha d’impulsar-lo, però s’ha de fer amb el concurs d’altres forces polítiques, i no només d’ERC i SI; també s’ha de comptar amb el PSC, i fins i tot ens hi podem trobar algun dels parlamentaris del PP’.
Segons Calçada, es va en el bon camí. ‘Els líders polítics comencen a adonar-se que anem directes cap a la independència. Hem de veure la crisi com una oportunitat. S’ha acabat! No podem més! No podem continuar explicant als catalans que la nostra sobirania és tan feble que, en un moment donat, un ministre pot carregar-se qualsevol competència per l’article 29 i no passa res.’ I veu alguns bons símptomes: ‘El president de la Generalitat fa servir un llenguatge que jo no havia sentit mai.’
‘Van voler enfonsar Catalunya Ràdio’
El periodista també parla dels canvis en la direcció de TV3 i de Catalunya Ràdio. ‘En el cas de TV3, la Mònica Terribas ha fet una feina extraordinària en un moment francament complicat. A l’Eugeni Sallent el felicito: ha fet una feina excel·lent als privats. També és cert que, sense treure cap mèrit al senyor Sallent, en un cert moment hi va haver la voluntat d’enfonsar Catalunya Ràdio i això va ajudar a fer créixer RAC-1. La sortida d’Antoni Bassas va ser una manifestació clara de la voluntat de desmuntar Catalunya Ràdio’, ha declarat.