Rajoy torna a demanar ajuda a Europa

  • Fa una crida a defensar el deute públic, el dia que la prima de risc espanyola ha arribat a superar els 500 punts bàsics

VilaWeb
VilaWeb

Redacció

16.05.2012 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit avui a demanar ajuda a la Unió Europea arran de la pressió que pateix el deute espanyol als mercats, que ha fet que avui la prima de risc arribés a un màxim històric, superant el llindar dels 500 punts bàsics, i pagant els bons a deu anys a un interès del 6.44%. Rajoy vol que la UE enviï ‘un missatge clar de defensa de l’euro i de la sostenibilitat del deute públic’.

Rajoy ha admès que la situació és molt complicada perquè és molt difícil d’obtenir finançament a un preu raonable. I ha remarcat que les mesures que ha pres el govern espanyol són les correctes.

Per sobre dels 500 punts

La prima de risc espanyola ha superat avui a les vuit del matí els 500 punts bàsics, per sobre dels 489 punts amb què va tancar ahir, marcant així el màxim històric des que existeix l’euro. A migdia la pressió sobre el deute espanyol s’ha relaxat i la prima de risc ha baixat per sota del 490 punts. La crisi de govern a Grècia i la possibilitat que aquest país abandoni l’euro, a més de la reforma que haurà de fer el sistema financer espanyol han incrementat la pressió dels inversors sobre el deute espanyol,i el bo espanyol a deu anys es paga a un interès per sobre del 6,44%.

El diferencial del deute d’Itàlia respecte al bo alemany a deu anys, considerat referent d’estabilitat, també pateix tensions per la crisi grega i ha repuntat a primera hora d’aquest matí fins als 468,2 punts, amb un tipus d’interès del 6,12%.

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, va advertir ahir que l’elevat nivell de la prima de risc d’Espanya no és sostenible i ha reclamat l’ajuda de l’eurozona per frenar el contagi de la crisi grega.


Informació relacionada: El bo espanyol, lluny dels nivells d’intervenció de Grècia i Portugal

Hugh explica a VilaWeb per què Catalunya pot ser intervinguda al novembre

Dossier: Per què Espanya serà intervinguda i què passarà després? (11.4.12)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem