François Hollande promet ratificar la carta Europea de les llengües regionals

  • Dj. 22 de març del 2012 (matí)
    El candidat socialista a la presidència de l'estat francès François Hollande promet que ratificarà la Carta Europea de les llengües regionals ...>>

VilaWeb
Redacció
22.03.2012 - 06:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons el seu programa, que podeu consultar aquí i s’està distribuint, el candidat socialista afirma que si guanya, l’estat francès signarà a la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries. Un tractat aprovat l’any 1992, però mai ratificat per l’estat francès. Això seria un gran pas pel reconeixement de l’estat a les altres llengües ‘regionals’ que es parlen a frança, com són el català, l’occità, el basc, el bretó, el cors o l’alsacià.

No oblideu que, el pròxim 31 de març es farà un acte històric i simultani: reivindicatiu, divers però unitari, a tots els territoris de l’estat on es parla altra llengua històrica, a més del francès, alhora el mateix dia, i de formes escollides per cada lloc (a Catalunya Nord fem un LipDub). Un acte de formes diverses escollides a cada lloc: a Kemper (per Bretanya), Baiona (Ipar Euskadi, Pais Basc nord), Ajacció (Còrsega), Tolosa de Llenguadoc (Occitània), i Estrasburg, plaça Klèbert (per Alsàcia); El lema comú (cadascú en la llengua pròpioa o en francès) és ‘Una llengua, un dret, una llei’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem