El govern català planteja la mobilitat geogràfica per a 45.000 funcionaris

  • L'1 d'abril s'aplicarà la rebaixa del 15% de jornada i sou a 6.800 interins

VilaWeb
Redacció
16.03.2012 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern ha presentat avui als sindicats un pla de treball per a la funció pública que es començarà a aplicar l’1 d’abril amb la reducció del 15% de la jornada i el sou a 6.800 interins i que preveu els trasllats geogràfics i funcionals per a 45.000 treballadors. Els sindicats han carregat amb duresa el contingut del pla que suposa, segons han dit, l’aplicació de l’esperit de la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.

La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, ha demanat als sindicats ‘que no posin pegues a tot’, i ha considerat una exageració parlar de la possibilitat de traslladar 45.000 funcionaris. Aquests treballadors veuran modificades les seves condicions de treball sense possibilitat de negociació, inclòs l’horari, les tasques i el lloc de treball, segons que avisen els sindicats. Ortega ha reiterat la seva voluntat de negociar i ha assegurat que si no hi hagués acord serà perquè els sindicats “s’han tancat en banda”.

Aquestes mesures s’afegeixen a les que ja ha anunciat l’executiu, de rebaixar el sou dels funcionaris un 5% aquest 2012, aplicant una primera rebaixa del 3% en la paga d’aquest estiu i un 2% més en la del Nadal.

El govern preveu d’aprovar en el consell executiu de dimarts aquest pla de treball, que s’aplicaria de manera generalitzada la tardor vinent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any