Enciclopèdia.cat fa quatre anys que ja no es publica impresa

  • Albert Pèlach, director general d'Enciclopèdia Catalana, explica les seves apostes online i valora la decisió de l'Enciclopèdia Britànica

VilaWeb
M. S.
14.03.2012 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VilaWeb ha preguntat a  Albert Pèlach, director general del Grup Enciclopèdia Catalana, com valora el final de l’Enciclopèdia Britànica en paper i el pas cap al format digital. Ha dit: ‘L’entenc, perquè nosaltres hem fet el mateix. Nosaltres ja fa quatre anys que no reeditem l’Enciclopèdia Catalana en paper. Ni l’oferim ni la venem i crec que avui no ens en queden existències. En paper només publiquem uns suplements anuals d’actualització destinats a aquelles persones que ja tenen l’enciclopèdia en paper. Vam prendre la decisió el 2008, coincidint amb l’obertura de l’Enciclopèdia.cat a la consulta universal.’

Segons Pèlach: ‘Aquest anunci de l’Enciclopèdia Britànica ja és la segona vegada que es produeix. Fa uns anys ho van dir i al cap de sis mesos van rectificar . Ara aquest anunci sembla més creïble, perquè en aquest temps l’Enciclopèdia Britànica ha anat apostant pel tema digital’.

Pèlach recorda que la Gran Enciclopèdia Catalana és a internet des del 1997. I l’última aposta empresarial en l’àmbit dels continguts online l’han fet en l’àmbit dels telèfons intel·ligents: Actualment ja es pot adquirir el diccionari català, el català-anglès i el diccionari de sinònims per a Iphone i Android.

Pèlach es referma en la idea que la nova vida d’enciclopèdies i diccionaris és a internet i assegura, sense concretar, que Enciclopèdia.cat presentarà després de l’estiu una nova oferta online de continguts, amb nous fons editorials, incorporant l’àrea ‘Premium’…, continguts que seran de pagament.

‘És un negoci diferent i complementari. A Enciclopèdia Catalana ens seguim guanyant la vida amb els volums en paper, però hem anat variant el catàleg, avui és molt diferent i ja no té com a columna vertebral l’enciclopèdia. Fem llibres de referència i de consulta, hem reconvertit el negoci amb altres tipus d’obres’, explica Albert Pèlach.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem