Rigau respon que si Espanya fa Educació Constitucional Catalunya farà Educació Estatutària

  • La consellera recorda al ministre Wert que només té competències directes sobre Ceuta i Melilla

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.02.2012 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit al ministre espanyol José Luís Wert que si es canvia l’assignatura d’Educació per la Ciutadania per una altra que es digui Educació Constitucional, a Catalunya caldrà ensenyar ‘Educació Estatutària’. També ha dit que caldrà ensenyar que la constitució “es pot interpretar de diverses maneres” i que de la interpretació que se n’ha fet pel que fa a l’Estatut, n’ha resultat una retallada de ‘la voluntat majoritària dels catalans’.

Pel que fa a la intenció de Wert de vetllar perquè a Catalunya l’espanyol pugui ser també llengua vehicular de l’ensenyament, Rigau li ha recordat que només té competències directes a ‘Ceuta i Melilla’.

Sobre aquest aspecte concret, Rigau ha recordat en declaracions a Catalunya Ràdio que el ministre Wert no va concretar “en quines edats ni com ho articularia”. Ha afegit que no hi ha cap norma d’Estat “i esperem que no hi sigui” que reconegui aquest dret en el nivell de dret a l’educació. Els únics drets reglamentats són “el dret a tenir escola” i “el dret a rebre l’ensenyament que et comporta l’adquisició de les competències bàsiques”.

A més ha dit que la Llei d’Educació de Catalunya ja diu que quan un pare demana l’escolarització del seu fill en la llengua familiar, se garanteix fins als 6 anys, i que quan es comprova que l’alumne ja “domina” tant el català com el castellà, aleshores es torna al català com a llengua vehicular.

Sigui com sigui, Rigau ha admès que la Llei d’Educació “avalada pel Parlament” divergeix en “alguns dels punts” que va exposar el ministre Wert en la primera compareixença com a responsable de la cartera de Cultura i Educació al Congrés dels Diputats. “Aquí -ha dit Rigau- haurem de veure com fem aquesta defensa competencial”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any