La guàrdia civil barra el pas als diputats d’ERC i SI

  • Volien entrar a la delegació del govern espanyol per demanar explicacions per l'agressió d'un guàrdia civil a un ciutadà per parlar català

VilaWeb
Redacció
30.01.2012 - 12:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diputats d’Esquerra i de Solidaritat s’han concentrat aquest matí davant la subdelegació del govern espanyol a Barcelona per mostrar el rebuig a l’agressió d’un guàrdia civil a un ciutadà per parlar català. Els diputats han volgut entrar a l’edifici per demanar explicacions, però la guàrdia civil els ha impedit el pas. El diputat al congrés espanyol per ERC Joan Tardà ha qualificat de ‘lamentable’ i ‘inadmissible’ que la delegació del govern espanyol no els hagi rebut.

A la concentració, hi han estat presents els diputats d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordià, i els diputats al parlament Alfons Lopez-Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell (SI) i Pere Bosch (ERC).

López-Tena s’ha dirigit als mitjans per demanar a la delegada del govern espanyol que investigui i sancioni els responsables de l’agressió i ‘doni ‘instruccions per tal que es respectin els drets lingüístics’.

Després de barrar-los el pas, els diputats s’han dirigit al registre de la delegació del govern espanyol, on han presentat una queixa per la vexació per part de la guàrdia civil a un ciutadà català. Concretament, ERC i SI denuncien ‘les vexacions a ciutadans de Catalunya en l’exercici del seu dret a usar la llengua catalana amb els membres dels cossos i forces de seguretat de l’estat’. De la mateixa manera, ahir l’eurodiputat Ramon Tremosa va anunciar que presentaria una denúncia a la Comissió Europea pels mateixos fets, que van tenir lloc divendres a l’aeroport del Prat.

L’agredit, un advocat barceloní de 27 anys, va denunciar als mossos que havia estat vexat per dos guàrdies civil i que havia rebut cops amb un objecte contundent a les cuixes i diversos cops al cap mentre els agens li cridaven ‘polaco de mierda’ i li exigien que parlés en espanyol.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem