Els treballadors de RTVMallorca denuncien la direcció a Inspecció de Treball

  • La jutgessa suspèn temporalment l'ERO, però la direcció no deixa entrar a treballar

VilaWeb
Redacció
02.01.2012 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plantilla de RTVMallorca ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball en vist de la situació laboral present: els treballadors encara no han estat despatxats, però la direcció no els deixa entrar a treballar. Una de les representants dels treballadors, Eva Legazpi, ha explicat a VilaWeb que la plantilla s’havia  presentat al matí a treballar, atès que la jutgessa que porta el cas havia suspès temporalment l’ERO, però ‘no ens han deixat entrar; al principi el director general ha dit que no havia rebut cap notificació sobre la suspensió, però després ens hem reunit i ens ha dit que interpretava la decisió judicial en el sentit que no érem acomiadats, però no pas que poguéssim tornar a fer feina’.

El jutjat de contenciós-administratiu número 2 de Palma va suspendre dissabte, provisionalment, l’execució de l’ERO de RTV Mallorca, autoritzat per la vice-presidència econòmica del govern. Ara, el comitè d’empresa i els sindicats van presentar un recurs contra la decisió del govern, i la jutgessa ha donat tres dies a l’executiu de Bauzà perquè presenti al·legacions a la suspensió provisional.

RTVMallorca va deixar d’emetre l’11 de desembre, coincidint amb l’últim informatiu de la televisió. Des d’aquell dia els treballadors han continuat anant cada dia a la feina, però sense fer informatius, perquè les emissions ja s’havien tancat. El dia 31 s’havia de fer efectiu l’ERO, però com que s’ha suspès, els treballadors han tornat a presentar-se avui a la feina, per més que no els hi han deixats entrar.

Legazpi explica que aquestes últimes setmanes havien canviat els panys de l’edifici i que els únics que avui han pogut entrar eren ‘la quinzena de persones escollides per a tancar el procés de desmantellament’. Una situació que, diu, els pot afavorir, perquè ‘desmantellen RTVMallorca sense que hi hagi cap resolució en ferm’. Però sap que el temps els va contra i que, com més triguin a prendre una decisió, més complicat serà de reprendre l’activitat de l’ens, l’únic mitjà públic mallorquí íntegrament en català.

Tan bon punt el govern haurà presentat les al·legacions, la jutgessa haurà de decidir si li dóna la raó, i per tant pot aplicar l’ERO, o si manté la suspensió de l’ERO fins que no es resolgui el recurs dels treballadors i sindicats contra el tancament de RTV Mallorca.

Mentrestant, els treballadors tenen pensat de continuar presentant-se cada dia a la porta de la feina i reclamar que els deixin treballar mentre no els acomiadin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any