‘Goodbye Barcelona’, el musical sobre els brigadistes internacionals, vol venir a Barcelona

  • Avui s'acomiada de Londres · VilaWeb TV en parla amb l'equip anglès i amb ex-brigadistes

VilaWeb

Lorena Cervera

23.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest últim mes s’ha representat al teatre Arcola de Londres el musical ‘Goodbye Barcelona‘, inspirat en la història dels Brigadistes Internacionals que van lluitar a Barcelona durant la guerra del 1936-39. Avui és l’últim dia que s’hi representarà, però, ens explica Karl Lewkowicz, compositor del musical, ja han començat a treballar per estrenar-lo a Barcelona i en català, encara que, de moment, no hi ha res confirmat. VilaWeb TV en parla amb una part dels creadors del musical a Londres i amb dos dels brigadistes que van inspirar la història del musical (vídeo).

‘Goodbye Barcelona’, com narra la seva directora, Karen Rabinowitz, conta la història d’un jove jueu que participa en els enfrontaments entre els feixistes, la policia i els obrers a Cable Street el 1936. Aquest esdeveniment li va fer tenir consciència de l’ascens del feixisme a Europa i, després de veure una notícia sobre la Guerra Civil a l’estat espanyol, decideix allistar-se com a voluntari a les Brigades Internacionals i anar cap a Barcelona a lluitar per la llibertat. Amb forma de drama, però amb alguns tocs d’humor, el musical pretén transmetre l’esperit de lluita de milers de britànics que van venir a Barcelona, alhora que fer un homenatge a la valentia de totes aquestes persones. Per això, Karl Lewkowicz ha creat cançons passionals i colpidores amb lemes com el ‘No passaran’, fragments de ‘La Internacional’ o amb el discurs de La Pasionaria als Brigadistes.

La guionista, Judith Johnson, es va inspirar en les històries reals d’alguns brigadistes britànics per crear els personatges del musical. Un d’ells és el brigadista David Loman que, com ens explica al vídeo, va venir a Barcelona per lluitar contra el feixisme per la gran amenaça que suposava a l’època. També Thomas Watters qui, malgrat no tenir una posició política, va decidir anar des de Glasgow fins a València amb ambulàncies i material mèdic.

El musical s’ha estrenat a Londres amb motiu del 75è aniversari de la creació de les Brigades Internacionals i ha comptat amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya. Ara només queda esperar a que l’equip pugui estrenar el musical a Barcelona perquè com diu Karl Lewkowicz ‘podria tenir gran ressonància a Barcelona perquè els catalans que l’han vist s’han emocionat molt, molt més que la gent de Londres, perquè significa molt més per ells”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem