Es mor el gran occitanista català Enric Garriga Trullols

  • Va impulsar el lligam entre els Països Catalans i Occitània per mitjà del Cercle d'Agermanament Occitano-Català i va participar activament en la tramitació de la llei de l’occità a Catalunya

VilaWeb
Redacció
18.11.2011 - 12:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), Enric Garriga Trullols, s’ha mort a Barcelona a vuitanta-cinc anys. Enginyer químic de professió, va consagrar la seva vida a treballar en dos fronts: la independència i el reforç del lligam entre els Països Catalans i Occitània. Ho va fer a través de les dues organitzacions que va fundar i dirigir, l’IPECC i el CAOC. La capella ardent s’obrirà avui a les 16.00 al Tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona, i el funeral es farà demà dissabte a les 16.00.

Enric Garriga Trullols va participar en el Congrés de Cultura Catalana (1975-1977), de resultes del qual va fundar juntament amb més persones l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC), des d’on va desenvolupar una important tasca de promoció internacional de la cultura catalana, molt abans de l’Institut Ramon Llull, a través de la creació i l’impuls dels premis Josep Maria Batista i Roca (que fa una setmana es van tornar a lliurar a Barcelona), la construcció de monuments a personalitats catalanes (a Alemanya, l’Argentina, Bèlgica…), la promoció de viatges per conèixer l’expansió i les petjades catalanes a la Mediterrània, Centreuropa i Amèrica, i la promoció de la descoberta de les gestes històriques catalanes.

El 1977 també va participar activament en la fundació del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), una entitat consagrada al foment de les relacions entre les cultures i els pobles occità i català. Durant les últimes tres dècades, doncs, va portar a terme una tasca constant d’acostament entre els Països Catalans i Occitània. Entre moltes iniciatives, va impulsar l’Aplec dels Focs de Sant Joan a Montsegur, la Pujada al Port de Salau per la llengua i l’amistat occitano-catalana i la Dictada Occitana a Barcelona. Alhora, va participar activament en l’Escola Occitana d’Estiu a Vilanòva d’Òlt, va impulsar les classes d’ensenyament de l’occità a Barcelona i va col·laborar activament en la tramitació de la llei de l’occità a Catalunya. Garriga era membre de l’Institut d’Estudis Occitans.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem