El PSIB defensa l’exclusió del PSM del debat electoral

  • Considera prioritari que es faci un cara a cara amb el PP, perquè 'són les úniques forces amb possibilitat de formar govern'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.11.2011 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP i el PSIB han pactat un cara a cara entre els caps de llista respectius a les eleccions espanyoles, Miquel Ramis i Pablo Martín, que dilluns emetrà IB3, i n’han exclòs el PSM-IV-ExM. Els socialistes ho han volgut justificar avui, amb aquest comunicat, en què diuen que per a ells és prioritari fer el cara a cara abans que no un debat amb altres partits, perquè ‘són les úniques forces amb possibilitats de formar govern’.

El PSIB diu que havia proposat dos debats: un cara a cara i un altre debat amb altres formacions, però que el PP només en volia fer un. ‘La negativa del PP a fer més d’un debat a la televisió pública dificulta aquesta segona trobada’, diuen els socialistes en el comunicat. Per la seva banda, el PP ha dit que havia convidat totes les forces polítiques al debat electoral, i ha traspassat tota la responsabilitat que es faci finalment un cara a cara al PSIB.

Sigui com sigui, el candidat de la coalició PSM-IV-ExM, Miquel Ensenyat, ha dit que presentaria un recurs a la junta electoral, que els candidats popular i socialista eren uns covards i que la decisió era un segrest de la democràcia que vulnerava el pla de cobertura de la campanya d’IB3, validat per la junta electoral.

‘Aquest pla de cobertura preveia un debat electoral entre les formacions polítiques principals de les Illes i l’emissió del cara a cara entre els dos principals candidats a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba, que es va fer el dia 7’, ha recordat Ensenyat, que ha criticat els ‘pactes de connivència entre el PP i el PSOE’.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any