26.10.2011 - 12:26
Ahir al migdia, prop de 200 persones van manifestar-se davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès, ubicats a la Gran Via de Sabadell, per a denúnicar i fer públiques ‘les greus conseqüències que les polítiques del Departament d’Ensenyament estan causant a l’Educació Pública’. La concentració ha estat molt sorollosa i plena de samarretes grogues; símbol representatiu de la lluita en contra les retallades a les escoles i instituts públics i s’ha aprofitat per a animar a participar -aquest dijous 27 d’octubre- de la mobilització multitudinària del sector, a les 18h a la plaça St. Jaume (Barcelona).
CGT, USTEC·STEs i CCOO van convocar el professorat del sector públic a mostrar, un cop més, el seu rebuig a la línea política de desplaçar l’educació pública cap al sector privat. Tot i que la convocatòria fos acordada unitàriament pels tres sindicats, la mobilització va ser protagonitzada per professors i estudiants de base i afiliats sindicals majoritàriament de CGT i d’USTEC·STEs. ‘CCOO no ha fet cap esforç per a mobilitzar els seus afilitats en aquesta convocatòria. Han preferit declinar tot el pes mobilitzador per a la manifestació unitària del 27 d’octubre a la capital catalana, tot i haver participat de la decisió per a assenyalar, també, els Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès com a culpables de la degradació de l’Educació Pública’, explica un professor activista a Vilaweb Sabadell. La mobilització va transcórrer tranquil·la però amb crits constants, diversos cants i una gran empaperada de les oficines dels SSTT en pro de l’escola pública i en solidaritat amb la lluita pels serveis públics de sanitat.
‘Silenci administratiu’
Després de la reunió de la mesa sectorial de negociacioó del personal docent no universitari el passat 20 d’octubre, USTEC·STEs fa públic el seu descontent envers l’Administració per ‘no abordar els temes en els quals hi ha desacord i presentar-se a la mesa per a cobrir un tràmit en el que expliciten la predisposició a escoltar i prendre nota de les denúncies, queixes i propostes de les organitzacions sindicals però sense la intenció de donar cap tipus de resposta real’.
L’estudiantat s’organitza sota el lema extès des del 15o; #ocupemlesaules
Els estudiants de l’Institut d’Ensenyament Públic, Ribot i Serra, ja van cel·lebrar la seva primera assemblea la setmana passada. Uns 150 estudiants van participar de la iniciativa per a començar a fer front a un model educatiu que cada cop malmet més el dret a l’educació pública i de qualitat. Així doncs, des de la gran manifestació que va tenir lloc a Barcelona el passat 15 d’octubre, el moviment estudiantil s’ha revitalitzat i s’han reiniciat les mobilitzacions a universitats i instituts. L’IES Ribot i Serra acull un potencial reivindicatiu i de lluita des de fa mesos i sembla que darrerament s’està organitzant més i millor. ‘Volem que la lluita a l’institut sigui consensuada i per això tenim la intenció que el professorat ens dóni suport. De moment hem d’aprofitar les hores de pati per a reunir-nos. La nostra assemblea, tot i que multitudinària, és encara, embrionària.’ ens explica Carlos, un dels alumnes de l’institut sabadellenc.