El govern vol conferir als docents catalans el rang d’autoritat pública

  • Gaudiran de presumpció de veracitat en els informes, si s'aprova la proposta del govern · Els professors valencians ja tenen autoritat pública

VilaWeb
Redacció
14.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir que el govern enviaria al parlament un projecte de llei, d’article únic, per a conferir a tot el cos de docents el rang d’autoritat pública, com al País Valencià. ‘Aquest Parlament va instar per unanimitat el govern a potenciar el suport i la dignificació dels mestres’, va recordar Rigau, que creu que cal enviar ‘un missatge d’estima i de respecte’ a la societat després dels tres incidents que han afectat alguns docents aquestes dues últimes setmanes. La Llei d’educació de Catalunya (LEC) solament reconeix aquesta consideració als directors dels centres.

Agressions a les escoles

El 23 de setembre l’àvia i la mare d’un alumne de sis anys es van presentar al CEIP Sant Jordi de Maçanet de la Selva (Selva) i van amenaçar i agredir la directora i una mestra del centre. El 5 d’octubre la mare d’una alumna va agredir una professora del CEIP Centcelles de Constantí (Tarragonès). El tercer cas va passar fa pocs dies en un centre de primària del Vallès Occidental. Una discussió sobre la possible presència de polls en un alumne va derivar en una nova agressió a un docent.

Han estat tres casos d’agressions en només dues setmanes. El fet ha mogut la consellera Rigau a anunciar que els mestres i professors rebran la consideració d’autoritat pública. El govern redactarà un projecte de llei d’article únic sobre la matèria i l’enviarà al parlament.

Rigau no ha deixat de recordar que els grups parlamentaris ja van aprovar per unanimitat una resolució instant el govern ‘a potenciar el suport i la dignificació dels mestres’. La consellera va comparèixer a la Comissió d’Ensenyament i Universitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any