Lucian Freud, un dels grans de la pintura, s’ha mort als 88 anys

  • Era considerat el pintor més reconegut de la Gran Bretanya pels seus retrats que contenien una franquesa incòmoda

VilaWeb

Redacció

22.07.2011 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pintor britànic Lucian Freud s’ha mort aquesta matinada a casa seva, a Londres, segons que ha comunicat el seu galerista, William Acquavella, que no ha especificat de què. Freud era considerat el pintor més reconegut de la Gran Bretanya, el més influent i també el més controvertit de la seva època. També era l’artista viu més cotitzat del món. El seu quadre ‘Benefits supervisor sleeping’ (1995), que representa una dona obesa despullada estirada en un sofà, es va vendre per 34 milions de dòlars el 2008, a la casa de subhastes Christie’s. El va comprar el milionari rus Roman Abramovich, informa Reuters.

Freud es va destacar pels seus retrats realistes de personatges nus, intensos, plens de càrrega sexual i de mirada penetrant, que contenien una franquesa incòmode i inquietant.

Lucian Freud va néixer el 8 desembre del 1922, a Berlín. El seu pare, l’arquitecte Ernst Freud, era el fill petit de Sigmund Freud, teòric del psicoanàlisi. Pocs mesos després que els nazis arribessin al poder, al 1933, la família Freud es va traslladar a Anglaterra. Lucian tenia deu anys. El gener del 1939 va començar estudis d’art en diversos centres. La seva passió pel dibuix va ser reconeguda ben aviat, quan amb vint-i-un anys va realitzar la seva primera exposició individual. En aquest primer estadi, va beure de la tradicció occidental, del surrealisme i de la ironia i crítica dels pintors alemanys de la primera meitat del segle XX, com Otto Dix i George Grosz. Després, en la definició del seu estil, hi va jugar una influència important el primer Francis Bacon. I en la seva maduresa va certar Courbet, Tiziano i Picasso.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem