Jocs Populi: 2 de mayo

  • Nou capítol del programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · 2 de mayo, un joc amb què es pot canviar la història de la ciutat de Madrid

VilaWeb
Redacció
08.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És un dels tres finalistes com a millor joc de l’any al Spiel des Jahres, l’anomenada gala dels Òscars dels jocs, que es fa aquest dilluns a Berlín. 7 Wonders, del jove creador de jocs francès Antoine Bauza (Twitter), no és un simple joc de cartes: hi poden jugar entre dos i set jugadors, a partir de deu anys, i les partides no duren pas més de mitja hora. Trepidant i amb una alta exigència de concentració permanent, 7 Wonders és un joc de civilitzacions (cada jugador n’ha de controlar i gestionar una de diferent) és cridat a ser un dels jocs de taula del futur. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi, l’Oriol Comas ens en dóna més detalls i diu: ‘si t’agrada controlar-ho tot, aquest és el teu joc’.

2 de mayo és un joc que recrea els fets del 2 de maig de 1808 a Madrid, quan el poble es va enfrontar a les tropes franceses napoleòniques. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi, l’Oriol Comas ens en dóna més detalls i diu: ‘Si t’agrada jugar amb el decurs de la història, aquest és el teu joc’.

El joc l’ha ideat Daniel Val, un càntabre que viu a Madrid des de fa temps. Exerceix de metge especialista en anatomia patològica i, potser per això, es nota el seu gust pel detall.  

2 de mayo és de la família dels jocs de programació perquè abans de començar a jugar cal pensar i fins i tot escriure l’estratègia que se seguirà. És un joc asimètric per a dues persones que fan coses i tenen objectius diferents. Un fa d’espanyol (amb les cartes vermelles) i l’altre de francès (amb cartes blaves) i dirigeixen el poble i l’exèrcit, respectivament.

El taulell és un planell de Madrid a l’època dels Àustria, dividit en vint-i-una zones, i els jugadors tenen deu torns per a intentar expulsar el contrincant de la ciutat. En cadascun dels torns, els jugadors han d’apuntar en uns fulls tot el que volen fer. En determinants torns, fins i tot poden entrar reforços.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem