L’oposició tem que la nova portaveu importi la manipulació de Canal 9 al govern

  • Lola Johnson, la nova consellera de Cultura i portaveu, era fins ara directora del canal de televisió públic · PSPV i EUPV consideren que la renovació certifica el fracàs de l'anterior executiu · Compromís creu que Camps prova de 'salvar-se' apartant els encausats

VilaWeb
Redacció
21.06.2011 - 22:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els tres grups de l’oposició han carregat contra la composició del nou govern de Francisco Camps. Compromís i EUPV han coincidit a alertar del nomenament de la fins ara directora de Canal 9, Lola Johnson, com a nova portaveu i consellera de Turisme, Cultura i Esport. Consideren que hi ha el perill que importi les estratègies de manipulació de la televisió pública al govern. Per la seva banda, el PSPV considera que el nou govern és ‘molt menys polític’ i certifica el fracàs de l’anterior.

El secretari general del PSPV i síndic socialista a les Corts, Jorge Alarte, ha dit la renovació feta per Camps demostra que ‘s’han perdut tres anys molt valuosos per a la lluita contra la crisi econòmica i que haurien pogut servir per crear més ocupació’. Alarte creu que aquest canvi s’hauria d’haver fet abans, perquè el govern estava més preocupat per resoldre els seus problemes judicials que no pas per governar’.

El portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha afirmat que el president Camps ‘prova de salvar-se apartant del nou govern els implicats en casos de corrupció’. Morera considera que ‘vol salvar-se apartant aquells que fa pocs dies tenien el seu suport total, l’amistat i la solidaritat’. A més, considera que els grans derrotats ‘són el tàndem Blasco-Rus, que perden pes en el Consell a favor de la dreta ultracatòlica’.

Compromís espera que la nova consellera de Cultura, Lola Johnson, ‘abandoni les polítiques de manipulació i d’apartheid de les indústries culturals valencianes que ha dut a terme a Canal 9 perquè, si no, no quedarà res per gestionar perquè haurà liquidat la cultura i els creadors’.

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha dit que el nomenament de la directora de Canal 9 com a portaveu del Consell fa témer ‘la continuació de l’estratègia d’opacitat i manipulació’. ‘Mentre al carrer la gent demana transparència, Camps confia la comunicació de les seves decisions a qui no ha tingut cap vergonya d’aplicar la més basta manipulació partidista en un mitjà de comunicació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any