Camps deixa Blasco, Rambla i Gerardo Camps fora del nou govern

  • Ha presentat un executiu amb deu carteres · Paula Sánchez de León tindrà Presidència; Enrique Verdeguer, Economia; José Císcar, Educació; i Lola Johnson, que serà portaveu, Cultura

VilaWeb
Redacció
21.06.2011 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha presentat aquest vespre el nou govern del que ha deixat fora tres dels seus principals col·laboradors, Gerardo Camps, Vicente Rambla i Rafael Blasco.En el nou executiu hi haurà tan sols una vice-presidència, que quedarà en mans de Paula Sánchez de León, que també serà consellera de Presidència i la mà dreta de Camps. Les funcions de portaveu del govern les farà la nova consellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson.

Reducció i renovació

A més de reduir de tretze a deu les conselleries del govern, Camps ha fet una renovació profunda dels membres que el conformen. Tan sols repeteixen Paula Sánchez de León, Maritina Hernández i Serafín Castellano.

L’executiu el formaran: Paula Sánchez de León (Presidència); Enrique Verdeguer (Economia, Indústria i Comerç), fins ara director general de l’ICEX; José Manuel Vela (Hisenda i Administracions Públiques), fins ara secretari general d’Economia i Pressupost; José Císcar (Educació, Formació i Ocupació), diputat i batlle de Teulada; Luis Rosado (Sanitat), fins ara secretari de Sanitat; Isabel Bonig (Infraestructures, Territori i Medi Ambient), batllessa de la Vall d’Uixó; Jorge Cabré (Justícia i Benestar Social), fins ara secretari de Justícia; Martina Hernández (Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua); Lola Johnson (Portaveu i Turisme, Cultura i Esport), fins ara directora de Canal 9; i Serafín Castellano (Governació).

Camps jura el càrrec de president

El president de la Generalitat, Francisco Camps, ha jurat avui el càrrec de president de la Generalitat a les corts, on ha insistit a fer ‘un canvi de mentalitat’ i a que hi hagi més austeritat i eficiència (àudio). Camps ha remarcat la necessitat d’estalviar ‘per mantenir la societat del benestar, la sanitat, l’educació i les polítiques socials’. El president ha manifestat que ‘la microeconomia serà la base del treball diari’ i que cal ‘encarar sense por els canvis’. També ha assegurat que el seu executiu no renunciarà a les aspiracions d’aigua, finançament i grans infraestructures.

Compromís critica el discurs de Camps i dubta que el president acabi la legislatura

Per la seva banda, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, no creu que Camps acabi la legislatura, i ha recordat la seva relació amb el cas Gürtel. ‘Ni jo ni ningú del que som aquí creiem que Camps acabi la legislatura, perquè té seriosos problemes judicials, no només personalment, sinó que el seu equip més directe té seriosos problemes judicials’, ha dit, que ha afegit que el president havia començat el discurs de presa de possessió ‘parlant de democràcia, que és justament el que li falta, i això li ho ha dit cinc vegades el Tribunal Constitucional i, un cop més, el Tribunal Superior de Justícia de la Comuntiat Valenciana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any