Portàtil, més ‘butxaca’ en temps de crisi

  • Les editorials Angle, Cossetània, Base, Bromera, Meteora, Símbol i Viena llancen una col·lecció de llibres de butxaca

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Angle, Cossetània, Base, Bromera, Meteora, Símbol i Viena, set editorials catalanes mitjanes i petites, s’han associat per endegar la col·lecció de llibres de butxaca Portàtil. Una part d’aquestes editorials ja comparteixen uns altres projectes, com ara Edi.cat (llibres electrònics) i Xarxa de llibres (la comercial). ‘En tots els projectes no hi ha els mateixos segells, però sempre es manté la mateixa filosofia: som editorials independents, petites i mitjanes, que sumem per créixer’, explicà durant la presentació Jordi Ferré, gerent de Cossetània president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Per a les editorials mitjanes i petites el llibre de butxaca és un mercat difícil, i la nova col·lecció ‘també respon a l’èpica que vivim’, comenta: ‘La crisi del sector necessita fer més llarga la vida del llibre, perquè de mitjana un llibre té una vida de sis mesos. I l’edició de butxaca dóna una segona vida al llibre; és una manera d’arribar a més públic.’

Portàtil comença amb quinze títols de gèneres diferents: novel·les d’autors catalans com ‘Foc latent’ de Lluïsa Forrellad, ‘Homes’ d’Isabel-Clara Simó, ‘La casa de gel’ de Joan Pons, ‘El gratacel’ de Màrius Sempere; novel·les d’autors estrangers com ara ‘Els turmentats’ de John Connolly, ‘Dersu Uzalà’ de Vladímir Arsèniev; i llibres de no-ficció, amb assaigs com ‘Un altre món’ d’Arcadi Oliveres, ‘Temps líquids’ de Zygmunt Bauman, i també ‘Cartes a Clara’ d’Agustí Pons, ‘L’exili violeta’ de Marta Pessarrodona, ‘La cuina de l’àvia Remei’ de Remei Ribas, i títols de divulgació científica: ‘100 mites de la ciència’ de Daniel Closa i Autet, ‘Déu, cosmos i caos’ de David Jou, i temes històrics sobre Barcelona com ‘El Raval’ de Ferran Aisa i ‘Vint històries de la Barcelona americana’ d’Hèctor Oliva.

La previsió dels editors és de publicar uns vint-i-cinc títols l’any en dues remeses. El preu, entre 8,50 euros i 15. La tirada, entre 1.500 i 2.500 exemplars d’entrada. El capítol més cantellut és el de diversificar els punts de venda i arribar a grans superfícies comercials, aeroports, trens… Els llibres es presenten en un expositor propi. D’entrada, les llibreries mitjanes i petites han respost bé a la nova col·lecció.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem