11.06.2011 - 06:00
Els interessats en el vi i en la cultura gastronòmica tindran l’oportunitat de fer coneixença amb alguns dels principals vins de qualitat de la D. O. Empordà, a la quarta fira Arrels del Vi. Durant tot aquest cap de setmana, a la plaça de Sant Martí d’Empúries, hi exposaran el vi que elaboren disset cellers (dos més que no l’any passat) i un de convidat de Catalunya Nord. Amb un tiquet de quinze euros es podrà tastar el vi de tots aquests cellers (i comprar-ne a preu de celler), també es podran visitar les ruïnes d’Empúries, tastar ‘mulsum’ (vi que es feia en temps dels romans), i acompanyar el tast amb anxova de l’Escala i de formatge de l’Empordà.
Han confirmat que hi participarien els productors de la D. O. Empordà següents: Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra/Masia Carreras, Empordàlia, Celler Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terrer d’en Tassis, Vinyes dels Aspres, Vinyes i Cellers Mas Llunes, Celler Cooperatiu d’Espolla, Agrícola de Garriguella, Celler Brugarol i el convidat especial d’enguany de Catalunya Nord, Domaine Treloar.
Com a novetat, la fira també ofereix enguany ‘Arrels Kids’, una sèrie de tallers per als més petits, a partir de material reciclable relacionat amb el vi (taps, etiquetes, capses…).
Com a pròleg de la fira, Arrels del Vi també ofereix els premis al millor vi blanc, millor vi negre i millor vi dolç de l’any. Els premis, decidits a partir d’un tast a cegues fet pel grup Cata Pingarrons de l’Empordà, dirigit pel Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant el Roser 2, seran per a S’Alou 2007, Vinyes dels Aspres (millor vi negre 2011); Quinze Roures 2009, Espelt Viticultors (millor vi blanc 2011), i Garnatxa d’Empordà 2009, Celler Marià Pagès (millor vi dolç 2011).
La Fira Arrels del Vi és una iniciativa de Dominic Albernethy, propietari de la botiga de vi i ‘delicatessen’ el Celler Petit de Sant Martí d’Empúries.