Miquel Sellarés: ‘El pinyol de convergència està esquerdat’

  • VilaWeb TV entrevista el polític català, que fa un repàs dels temes més polèmics de l'actualitat

VilaWeb
Redacció
16.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Posar títol a una entrevista a Miquel Sellarès no és fàcil. I no és pas per manca de frases contundents. Tot el contrari, cada tema que toca el converteix en titular. Diu que jubilar-se de la Fundació Centre de Documentació Política (CDP) el farà ser encara més clar. En aquesta entrevista ho ha estat, però això no és cosa nova.

‘Cada cop hi ha més policia nacional espanyola’ denúncia Sellarès al mateix temps que explica que per haver-hi un canvi a la Guardia Urbana de Barcelona, el nou alcalde primer haurà d’higienitzar aquest cos polícial, el que vol dir fer moltes pre-jubilacions i canviar els caps. Aquest no és l’únic tema que posa en cru sobre la taula, durant la conversa. La falta d’estratègia d’estat de l’actual govern català en temes com el marc català de comunicació, els països catalans o la poítica internacional són temes que l’inquieten i que aborda a fons. No s’està de reclamar, com ja va fer en un article, un pacte entre Trias i Portabella: ‘aquesta seria la gran entesa que aquest país necessitaria’.

Quan li preguntem per Convergència i Unió diu que li preocupa que el pinyol o nucli de poder d’aquesta coalició s’hagi reduït i a sobre estigui esquerdat: ‘Hi ha un pinyol esquedat i cada cop més reduït. Jo demano unitat, seria necessari que aquestes deu o dotze persones de nova generació que són el futur i que són netament sobiranistes anessin juntes’. 

A l’entrevista Sellarès també explica com veu el futur de Carod Rovira i parla de les seves relacions amb ‘La Vanguardia’.

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any