Professors i metges protesten contra les retallades

  • Hi ha hagut concentracions als centres del Principat i personal sanitari ha tallat algunes vies d'accés a Barcelona · Estudiants de la UB tallen la Diagonal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.05.2011 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui hi ha hagut una nova jornada de manifestacions contra les retallades a l’educació i la sanitat. Personal sanitari de diversos hospitals han tallat algunes vies d’accés a la ciutat de Barcelona i representants de la comunitat educativa s’han concentrat a la plaça Urquinaona, com a acte previ a la manifestació de dissabte vinent.

Uns tres-cents treballadors de l’hospital de Bellvitge han tallat la C-31 durant un quart d’hora en els dos sentits de la marxa; personal sanitari de l’Hospital de la Vall d’Hebron ha tallat la ronda de Dalt. Treballadors de l’Hospital del Mar han fet un acte de protesta al Mercat de la Barceloneta, acompanyats de l’Associació de Veïns del barri.

Per la seva banda, representants de la comunitat educativa s’han concentrat a la plaça Urquinaona. La portaveu del sindicat USTEC-STE’s, Rosa Cañadell, ha insistit que no acceptarien pas les retallades, i els sindicats han fet una crida a participar a la manifestació de dissabte vinent. També hi ha hagut concentracions a la una del migdia davant dels centres públics.

A més a més, un miler d’estudiants d’Arquitectura de la UB ha tallat la Diagonal de Barcelona, a l’altura de les facultats universitàries, en una protesta contra les retallades a l’àmbit universitari. La protesta ha durat una hora i ha causat retencions importants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any