Tancada en un institut de València per reclamar solucions a l’ensenyament públic

  • Tres-cents alumnes del IES Abastos demanen a la conselleria més oferta en les línies en català

VilaWeb
Redacció
19.04.2011 - 17:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La protesta per la mala situació de l’ensenyament públic valencià ha arribat per primera volta a les aules d’un institut: tres-cents alumnes de batxillerat i de secundària del IES Abastos de València es van tancar la nit passada, durant tres hores, per a reclamar que la conselleria poteniciï l’ensenyament públic, que enllesteixi l’adequació o la construcció de 356 nous centres escolars i que ampliï l’oferta de línies en català.

‘Els alumnes vam decidir d’organitzar un tancament, de fer un acte reivinidicatiu, per demanar a la conselleria i al govern valencià l’impuls de l’educació pública i el recolzament de les línies en valencià’, ha explicat a VilaWeb el portaveu dels alumnes, Joan Garcés.

La protesta va comptar amb el suport de representants de formacions com Compromís (Mònica Oltra i Joan Ribó hi van assistir), del PSOE i d’Esquerra Unida. El manifest llegit pels alumnes demanava ‘la potenciació de l’ensenyament públic, dotant els centres dels recursos necessaris per introduir efectivament les noves tecnologies a les escoles i instituts, establir un pla de xoc, amb tota la comunitat educativa, contra el fracàs escolar, dotar els centres de les quantitats econòmiques suficients perquè funcionen correctament i no fer més retallades en l’àmbit de l’ensenyament’.

Això a més d’augmentar l’oferta en les línies en català, que coincideix amb la recent campanya d’Escola Valenciana fent una crida a matricular els xiquets en català per al pròxim curs 2011-2012.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any