Escola Valenciana presenta a Ontinyent la proposta de model educatiu

  • La finalitat és proporcionar la mateixa competència en les dos llengües oficials i el domini funcional de dos idiomes més

VilaWeb
Redacció
06.04.2011 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (Covalba) va presentar dimarts a la UNED d’Ontinyent el document ‘Un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià’, elaborat per la Unitat per a l’Educació Multilingüe. El projecte considera com a òptims els Programes Plurilingües d’Ensenyament en Valencià (PPEV) i els Programes Plurilingües d’Immersió Lingüística (PPIL), i proposa dos vies per a la incorporació eficient de l’anglés.

En l’acte de presentació hi van participar Jaume Fullana, portaveu de la comissió d’educació d’Escola Valenciana; Vicent Pasqual, especialista d’educació plurilingüe, i Tudi Torró, membre de la Unitat per a l’Educació Multilingüe, a més de Josep Andrés, president de Covalba. Jaume Fullana va destacar l’aposta per una ‘visió inclusiva de l’escola, de centrar-se en l’objectiu de garantir que tots els alumnes tinguen al finalitzar els estudis obligatoris una competència equilibrada de les llengües oficials i ser capaços d’interactuar bàsicament amb una o dues llengües estrangeres’.
Escola Valenciana insisteix que aquest document pretén acabar amb una visió segregadora dels programes d’ensenyament, per això incideix també en la introducció de mesures correctores en els Programes d’Incorporació Progressiva (PIP) actuals ‘per garantir competències plurilingües satisfactòries’. I insisteix a recalcar que des de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià ‘els programes d’ensenyament  en valencià han sigut l’única opció eficaç per impartir el model d’enriquiment d’educació bilingüe’.
El document en qüestió aposta, en el cas dels programes plurilingües d’ensenyament en valencià, per consolidar les llengües valencià i anglés des d’infantil i primer cicle de primària, de manera que la llengua amb major presència social (castellà) s’introduïsca a partir dels 7 anys. En aquest cas l’anglés comptaria amb un 25% d’ús vehicular des dels tres anys. Si s’opta per no ajornar la llengua dominant, s’hauria d’incorporar l’anglés de forma més incident en el 1r cicle de primària.

Enllaços
Array

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem