Schneider Electric cedeix el Palauet de Noia a Meliana

  • Va ser construïda com a habitatge del director de la fàbrica de mosaics Nolla

VilaWeb
Redacció
01.04.2011 - 06:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcalde de Meliana, Blas Devís, va formalitzar el passat 24 de març, la cessió del ‘Palauet de Nolla’, conegut per Villa Ivonne, realitzada per part de Schneider Electric a l’Ajuntament de Meliana. En representació de l’empresa va assistir el director de la factoria de Meliana, José Luis Valiente. L’acte protocolari va tenir lloc a les dependències del consistori i al mateix van assistir Pedro Cuesta, primer tinent d’Alcalde, César Rodríguez, regidor de Cultura i president de l’Institut Municipal de Cultura i altres membres de la corporació municipal.

Conegut com “Vila Ivonne” i “Palauet dels Nolla”, l’edifici va ser construIt a les darreries del segle XIX com a residència del director de la fàbrica de mosaicss Nolla. Amb la desaparició de la fàbrica i la seua substitució per la de Gardy (l’actual Schneider Electric) va ser usada com a magatzem. Molt deteriorada pel pas del temps fa anys que espera una urgent rehabilitació abans que siga massa tard. De gran valor històric i cultural, el palau està situat al costat de l’edifici històric de la fàbrica Nolla en el camí de Barranquet i va ser construït per l’empresari Miquel Nolla i Bruixet (Reus 1815 – Meliana 1879) sobre l’antiga Alqueria dels Frares.

Amb la signatura de l’escriptura de cessió culmina un procés iniciat el 1986, quan l’ajuntament va acceptar, en sessió plenària, la cessió del ‘Palauet de Nolla’ per part de Merlin Gerin Gardy (Schneider Electric). L’envergadura i elevat cost econòmic del projecte ha impedit fins ara la seua rehabilitació i posada en ús.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any