EyeOS es fa gran

  • El complet sistema operatiu al núvol desenvolupat a casa nostra acaba d'actualitzar-se a la versió 2.3 · En parlem amb Jordi Collell

VilaWeb

Redacció

08.03.2011 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els joveníssims David Plaza i Marc Cercós, dissenyadors, i Pau Garcia-Milà, programador, van desenvolupar, el 2005, des d’Olesa de Montserrat, un sistema operatiu basat en la web (webOS) que permet als usuaris d’accedir a programes, documents, fitxers i, en definitiva, al seu escriptori des de qualsevol ordinador, via núvol. EyeOS es defineix com un sistema operatiu virtual i des del 2005 ha guanyat notorietat mundial com un dels millors serveis del gènere: un autèntic sistema operatiu (amb una seixantena d’aplicacions processatext, calendari, correu electrònic…), que no resideix al disc dur de l’usuari, sinó a la xarxa. Des de l’aparició de la primera versió estable 1.0, aquest sistema de codi lliure i multilingüe, no ha parat de sumar usuaris (ja són desenes de milers) i reconeixements. Fa pocs dies EyeOS va presentar la versió 2.3, traduïda a quaranta idiomes i amb seixanta comunitats d’usuaris i desenvolupadors a tot el món. En parlem, a l’Internauta, amb Jordi Collell, cap de comunicació d’EyeOS.

Reconeixements del sector

El 2007 EyeOS va figurar entre els deu finalistes del premi al millor projecte de codi obert de SourceForge.net; el 2008 va ser un dels tres-cents finalistes del premi Webware 100 del portal tecnològic CNet per a distingir els cent millors projectes web 2.0; el 2009 va rebre el Premi Nacional d’Internet de la Generalitat; el 2009 va tancar un acord amb la plataforma per a empreses Mainframe d’IBM.

Podeu escoltar-lo en mp3.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem