Pujol: ‘L’única sortida que veig és una situació com la del Quebec’

  • L'ex-president insisteix a qüestionar la viabilitat de la relació entre Catalunya i Espanya

VilaWeb
Redacció
27.01.2011 - 09:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’haver contraposat la independència a la renúncia amb aquest article, l’ex-president Jordi Pujol ha insistit avui a qüestionar la viabilitat de la relació entre Catalunya i Espanya. En declaracions a RAC-1, Pujol s’ha preguntat: ‘Hem d’acceptar mansament que ens vagin conduint a una situació d’insignificància?’. I ha vist com a única sortida una situació com la del Quebec, ‘que és molt bona i excepcional’.

Amb tot, ha reiterat que la independència és viable, que l’argument de la inviabilitat perd força. Reconeix, amb tot, que arribar a la independència és molt difícil i que, mentrestant, caldrà resistir, ‘perquè tenim país’.

Pujol també s’ha qüestionat el paper que ha jugat CiU d’estabilitzador de la política espanyola. En aquest sentit, ha explicat: ‘El maig de l’any passat CiU va salvar que hi hagués una intervenció d’Espanya a l’estil d’Irlanda. Però arriba un moment en què ens podrien dir: ‘sou responsables o sou ‘tontos’? Perquè la contrapartida del que vam fer va ser que Zapatero digués ‘misión cumplida’, després de la sentència del Tribunal Constitucional’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any