09.09.2010 - 06:00
‘Fins fa deu anys els cuiners i els científics no es parlaven. Això és increïble, perquè un ou ferrat és ciència pura’, diu Ferran Adrià, que va obrir el curs ‘Science and Cooking: From Haute Cuisine to the Science of Soft Matter‘, sobre ciència i cuina, proposat per la Universitat de Harvard i la Fundació Alícia. L’aula era plena de gom a gom. En aquest curs, que durarà fins el 30 de novembre, hi intervindran cinc cuiners catalans més: Carme Ruscalleda, Joan Roca, Nando Jubany, Carles Tejedor i Enric Rovira, al costat de cuiners nord-americans i de científics d’aquesta universitat d’elit.
En la conferència inaugural Ferran Adrià va sorprendre el públic amb algunes de les tècniques que ha inventat i divulgat des del Bulli, com ara l’esferificació (per a aconseguir boles líquides protegides per un tel lleuger i flexible). A més, va dir, la fundació que es constituirà el 2012 i que transformarà el Bulli en un centre de creació culinària, publicarà a internet els plats que s’hi inventin durant el dia, amb la idea de construir una mena d’enciclopèdia del saber gastronòmic del segle XXI.