09.06.2010 - 06:00
Ramon Parellada és descendent de set generacions de fondistes, de la família de la coneguda Fonda Europa de Granollers. Dirigeix el restaurant Senyor Parellada des del 1983 i, des de més ençà, el bar de vins la Vinya del senyor, tots dos al barri del Born de Barcelona. Fermí Puig és el xef del restaurant Drolma, dins l’hotel Majèstic, i de fa pocs mesos també és responsable del Petit Comitè, tots dos a l’Eixample, molt a prop. Aquests restauradors, amics de joventut, són protagonistes d’un ‘Diàlegs a Barcelona‘ (la Magrana). Llegiu-ne un avançament.
Ramon Parellada i Fermí Puig relaten vivències pròpies i comunes, i maneres de veure la cuina i la gastronomia, amb intel·ligència i amb gràcia. Són bons narradors, cadascun amb el seu estil, i divertits. I no són gens banals.
‘Diàlegs a Barcelona’ és una col·lecció que es va editar entre el 1983 i el 1998. En van aparèixer cinquanta-sis volums dedicats a Josep Tarradellas, Maria Aurèlia Capmany, J. V. Foix, Pere Calders, Manuel Vázquez Montalbán, Ovidi Montllor, Xavier Miserachs, Oriol Bohigas, Víctor Alba, Oriol Martorell, Montserrat Roig i Josep M. Castellet… Ara la Magrana l’ha recuperada amb nous protagonistes de la vida urbana. Coordina i transcriu les converses Xavier Febrés, que ja ho va fer en la primera etapa de la col·lecció.