24.12.2009 - 00:00
El periodista sitgetà Joan Sella ha presentat el seu darrer llibre titulat “Comer como un rei”. La presentació, que es va portar a terme a la Sala d’Actes de la Societat Recreativa del Retiro, va anar a càrrec del president de l’entitat i germà de l’autor, Antoni Sella.
“Comer como un rey” és un estudi dels menús que l’autor va trobar a la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i La Geltrú, a partir dels quals, Sella ha sabut fer-se les preguntes adients de què hi ha i què no hi ha darrere d’aquests menús gastronòmics i construir una història amb tota la informació recollida. Els menús tracten sobre els hàbits a la taula dels reis Amadeu I de Savoia i Alfons XII de Borbó.
El llibre condensa bona part de la trajectòria vital de l’autor com a persona apassionada per la gastronomia i la cuina, i un bon lector. Així mateix, és un treball on el lector pot descobrir les vivències de Joan Sella i la seva capacitat de descobrir allò nou en aspectes quotidians, capacitat que ve donada, segons va manifestar Antoni Sella, per tradició familiar, per la formació de l’autor en filologia hispànica i per la professió de periodista.
Joan Sella va voler explicar que mitjançant aquests menús trobats descobrim, per exemple, que els reis menjaven àpats tan senzills com croquetes, ensaladilla russa o gazpacho i, fins i tot, que en el banquet del 25è aniversari de bodes d’Alfons XII, el rei va degustar la malvasia de Sitges. A partir d’aquests elements es pot esbrinar el context social i cultural de l’època.
Enllaços
Array
Array
Array