03.05.2009 - 06:00
Avui al matí s’ha retut al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona l’homenatge de comiat a la professora i activista valenciana Mavi Dolç, que va morir-se divendres a la tarda a Barcelona. Vinculada a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB des de 1986, actualment era cap de l’Àrea de la Llengua de l’Institut Ramon Llull, amb la responsabilitat de portar l’ensenyament del català a tot el món. Dolç havia representat moltes voltes Acció Cultural del País Valencià.Sempre havia maldat per impulsar intercanvis entre València i Barcelona; de fet, va ser una de les instigadores de la formació de l’Institut Interuniversitari Joan Lluís Vives, acompanyant l’aleshores rector de la UAB, Carles Solà, i va promoure Espai País Valencià, que aplega els valencians que viuen al Principat.
Nascuda a València l’any 1961, Mavi Dolç era llicenciada en filologia hispànica (secció: filologia catalana) per la Universitat de València i doctora en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, l’any 1991, amb la tesi ‘Premsa i llengua. Ciutat de València 1836-1936’. Dolç, membre també del Grup de Periodistes Ramon Barnils, havia estat delegada del rector per a estudiants de la UAB i vice-rectora d’afers culturals de multilingüisme de la UOC.
Com a investigadora, havia format part de dos equips d’investigació del grup Llengua i Media de la UAB, que analitzaven la qualitat lingüística dels espais i gèneres televisius de Televisió de Catalunya. El 2001 va fundar, amb el professor Xavier Giró, el grup d’investigació Observatori sobre la Cobertura dels Conflictes, vinculat al Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB. Va publicar nombrosos articles i ponències, a revistes científiques i a publicacions vàries, sobre l’anàlisi del discurs als mitjans de comunicació.
En aquest vídeo de VilaWeb TV, Dolç defensava, fa tres anys, que TV3 es pogués veure al País Valencià.