El Ministeri d’Indústria autoritza el projecte de la Sentmenat-Bescanó

VilaWeb
Redacció
30.06.2005 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat ha fet fa públic aquest dijous, a través del DOGC, el projecte de la línia de 400 kV Sentmenat-Bescanó, passant per Osona, que ja ha autoritzat el Ministeri d’Indústria. Tot i així, per començar a construir la línia encara falta aprovar el projecte executiu. En el cas de la comarca passa pel terme municipal de dotze poblacions: Sant Martí de Centelles, Centelles, Seva, Balenyà, el Brull, Taradell, Sant Sadurní d’Osormort, Folgueroles, Tavèrnoles, Vic, Vilanova de Sau i Viladrau. Segons la resolució que dóna llum verd a la construcció de la línia, la finalitat d’aquesta instal·lació és millorar la qualitat i fiabilitat del subministrament elèctric a Girona i les seves comarques, alimentar el tren d’alta velocitat, millorar la interconnexió amb la xarxa europea d’alta tensió i minimitzar l’impacte. Pel president del Consell Comarcal d’Osona, Jaume Mas, aquesta és una bona notícia perquè implicarà el desmantellament de la línia que ara afecta zones poblades de la comarca.

Aquesta ja era l’aposta que feia aquest passat dimecres al Congrés dels Diputats de Madrid el president José Luis Rodríguez Zapatero responent al diputat català de Convergència i Unió Josep Antoni Duran i Lleida. D’aquesta forma quedaria descartada l’opció de connectar elèctricament amb França per Baixàs passant pel Ripollès, duplicant-li la potència. Però segons Mas, no s’ha d’abaixar la guàrdia.

Des de la plataforma ciutadana osonenca No a la MAT, constituïda fa dues setmanes, no ho encaixen igual: s’hi continuen oposant i diuen que la decisió era previsible.

Des de la plataforma mantenen la convocatòria de manifestació pel dia 16 de juliol a Vic i han programat una xerrada informativa per aquest dissabte a les sis de la tarda a la plaça Gaudí de Vic. (elter.net)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any