Europa press

Logo ep

    L'acusada de matar dos nounats després de donar a llum assegura que volia tenir els nadons

    18:3411.02.2013

    BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

    L'acusada de matar els seus dos nounats després de donar a llum a casa seva el 24 d'agost del 2010 ha afirmat aquest dilluns al judici amb jurat popular que s'ha celebrat a l'Audiència de Barcelona que en tot moment va voler tenir els dos nadons: "En cap moment volia que els dos nens no visquessin".

    An la seva declaració, Francisca S. ha explicat que, quan va parir, va veure els dos nens totalment formats, però que estava "aterrida pel pànic" i va pensar que eren morts, per la qual cosa els va tallar el cordó umbilical i els va ficar dins d'unes bosses.

    Per això, la Fiscalia l'acusa de dos delictes d'assassinat pels quals demana 20 anys de presó per cadascun, en tenir en compte també l'agreujant de parentesc.

    En el judici, després de preguntar-li la fiscal sobre el motiu pel qual va amagar el seu embaràs als seus familiars, l'acusada no ha respost, malgrat que la seva defensa ha insinuat motius psicològics per haver pogut ser víctima de violència de gènere.

    L'acusada ha afirmat que el presumpte pare dels dos nadons --a qui havia conegut treballant a la mateixa empresa-- la maltractava, l'arrossegava pel terra i l'obligava a tenir relacions sexuals amb ell.

    Segons aquest, ha tingut "una" relació sexual i consentida amb Francisca S., que en cap moment li va explicar que estava embarassada i que havia tingut els dos nadons.

    En el judici, la mare de l'acusada ha declarat que, malgrat viure amb ella, tampoc estava al corrent de l'embaràs de la seva filla, doncs és de complexió robusta i no ho aparentava: "Si ho hagués sospitat, no hagués passat res d'això".

    A més, Francisca S. havia negat el seu embaràs davant de metges i infermeres quan va acudir al centre de salut del seu barri per inflor als els peus i turmells i, més tard, per fer-se un TAC a un hospital.

    Segons el relat del fiscal, l'acusada va parir dos nens sense demanar cap tipus d'ajuda, els va tallar els cordons umbilicals sense lligar-los, els va asfixiar i va ficar els cossos al "l'interior de tres bosses de plàstic tancades".

    "Vaig usar tres bosses per por que es poguessin trencar", ha puntualitzat Francisca S., després d'explicar que va actuar sense pensar i sota una por insuperable.

    PROBLEMES PSICOLÒGICS

    L'advocat de l'acusada ha defensat que el seu client podria estar sota els efectes d'un trauma, a l'haver patit un avortament el 2008 i no haver rebut tractament psicològic posterior.

    A més, Francisca S. provenia d'una família desestructurada en separar-se els seus pares quan ella tenia 10 anys i a l'haver estat víctima de 'bulling' a l'escola i institut: "Es ficaven amb mi físicament, patia persecució escolar, em tiraven el material per la finestra i fins i tot em tacaven amb tinta".

    La mare també ha explicat que la seva filla és una persona introvertida i "molt tancada", motiu pel qual podria haver actuat així i no haver explicat res a ningú.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies